Installasjon ved å bruke en OVA gir deg det som gjerne kalles HassOS (Offisielt heter det vel «Home Assistant Operating System»), som er et lettvekts-OS med docker installert. Der installeres det en del docker-containere som sørger for at systemet alltid er oppe. Stoppes selve HomeAssistant-containeren, vil en supervisor-container sørge for å starte den igjen osv.
Det skal være en supervisor-meny tilgjengelig, må nok aktivere den slik Kim123 nevner. Da får du tilgang til addon-store via supervisor-meny.
Hver addon som installeres, er i praksis en ny docker-container med aktuelt image. Hvis du installerer addon «Portainer», får du tilgang til en fin oversikt som viser alle disse containere.
Installerte addons vises for øvrig også i Addon-oversikten, mens alle disse supervisor containers osv vises ikke der. Da må du gå i kommandolinjen eller bruke nevnte Portainer-addon.
Home Assistant Core er selve programmet, uten alt rundt. Ingen Frontend (Lovelace), etc. Ref.: Home Assistant Core vs Home Assistant
Det vil si at alle installasjoner av Home Assistant inneholder Home Assistant Core.
Så vil type installasjon avgjøre om Supervisor er med eller ikke.
Selv kjører jeg en Ubuntu server vm med docker, der jeg har en HomeAssistant container. Denne har dermed ikke Supervisor eller addon-store. Fordelen da er at jeg kan bruke samme docker-installasjon til andre ting også. «Addons» legges til manuelt ved å legge til ulike containere i docker-miljøet, og koble disse til Home Assistant gjennom integrasjoner.
Med HassOS er den aktuelle maskinen (fysisk eller virtuell) begrenset til HomeAssistant og addons fra addon-store.
Fordeler og ulemper med begge deler, så her er det opp til hver enkelt å velge!