Gå til innhold
  • Bli medlem

espen4001

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av espen4001

  1. Det er en knapp for å slå av og på, med lysdiode. Rødt lys: På Ingen lys: Av En av fordelene med gammelt hus og gammelt el.anlegg. Men ja, etter dagens norm skal det være fast tilkobling på VVB, med en dedikert kurs i sikringsskapet. I så fall, om man har dette, så ville jeg absolutt gått for et relé i skapet, som feks nevnte Develco-relé.
  2. Har nettopp installert en Elko Smart 16A Stikkontakt for å kunne styre VVB. Den fungerer fint med ConBee Zigbee. Den har i utgangspunktet energimåling, men denne er foreløpig ikke tilgjengelig via DeConz API, men satser på det kommer etterhvert. Denne er også tilgjengelig i en svart Plus-utgave. Ellers har jeg også et rele i sikringsskapet for styring av varmekabel. Develco Smart Relay. Den tåler også 16A belastning, og her får du i tillegg energi og spenningsmåling gjennom DeConz.
  3. Installasjon ved å bruke en OVA gir deg det som gjerne kalles HassOS (Offisielt heter det vel «Home Assistant Operating System»), som er et lettvekts-OS med docker installert. Der installeres det en del docker-containere som sørger for at systemet alltid er oppe. Stoppes selve HomeAssistant-containeren, vil en supervisor-container sørge for å starte den igjen osv. Det skal være en supervisor-meny tilgjengelig, må nok aktivere den slik Kim123 nevner. Da får du tilgang til addon-store via supervisor-meny. Hver addon som installeres, er i praksis en ny docker-container med aktuelt image. Hvis du installerer addon «Portainer», får du tilgang til en fin oversikt som viser alle disse containere. Installerte addons vises for øvrig også i Addon-oversikten, mens alle disse supervisor containers osv vises ikke der. Da må du gå i kommandolinjen eller bruke nevnte Portainer-addon. Home Assistant Core er selve programmet, uten alt rundt. Ingen Frontend (Lovelace), etc. Ref.: Home Assistant Core vs Home Assistant Det vil si at alle installasjoner av Home Assistant inneholder Home Assistant Core. Så vil type installasjon avgjøre om Supervisor er med eller ikke. Selv kjører jeg en Ubuntu server vm med docker, der jeg har en HomeAssistant container. Denne har dermed ikke Supervisor eller addon-store. Fordelen da er at jeg kan bruke samme docker-installasjon til andre ting også. «Addons» legges til manuelt ved å legge til ulike containere i docker-miljøet, og koble disse til Home Assistant gjennom integrasjoner. Med HassOS er den aktuelle maskinen (fysisk eller virtuell) begrenset til HomeAssistant og addons fra addon-store. Fordeler og ulemper med begge deler, så her er det opp til hver enkelt å velge!
  4. Om du bruker den automasjonen som er lagt ut her, så vil setpunktet på din generic_thermostat (climate.nede) endre seg automatisk dersom du endrer setpunkt på den fysiske termostaten din (Heatit). Og det samme hvis du endrer setpunkt på generic_thermostat (climate.nede) fra Lovelace UI. Da vil setpunktet på Heatit termostaten endre seg tilsvarende. Du trenger altså ikke gå på PC-en for å endre setpunktet Det gjør du altså enten på fysisk termostat, eller via Lovelace.
  5. Det som er målet er, slik jeg oppfatter det, å bruke en intern føler i en z-Heatit termostat til å styre et annet relé. En heatit-termostat (Z-TRM3 som jeg har selv) dukker opp med en masse entiteter, blant annet climate for selve termostaten, men også flere følere: intern luftføler, intern gulvføler og ekstern gulvføler. Disse ligger i sensor-domenet (feks sensor.heatit_floor_temperature). Jeg har selv laget en generic_thermostat og brukt gulvsensoren fra min heatit Z-trm3 til å styre denne, og det fungerte helt fint Og ja, den nye generic termostaten vil ifølge configen hete climate.nede. Du skal ikke referere til noen sensor-entiteter når du skal legge til termostater i Lovelace. Sensoren du bruker til å styre termostaten, ligger kun i configen, og vil vises i Lovelace som «målt temperatur» i entiteten climate.nede. Her er visning av en annen generic termostat jeg har: Dette er en Philips Hue Smartplug med en tilkoblet varmeovn, som styres av en annen trådløs temperaturføler. Vises i Lovelace med entiteten climate.loftstue. Temperaturen «Er nå:» er den som er målt av den trådløse temperatursensoren sensor.loft_temp Configen ser slik ut: - platform: generic_thermostat name: Loftstue heater: switch.philips_plugg target_sensor: sensor.loft_temp min_temp: 12 max_temp: 28 ac_mode: false target_temp: 22 cold_tolerance: 0.1 hot_tolerance: 0 min_cycle_duration: seconds: 5 keep_alive: minutes: 3 away_temp: 17 precision: 0.1
  6. I config for din generic_thermostat må du bruke sensor.termostat_nede_air_temperature som «target-sensor». I Lovelace-kortet ditt skal du vise climate.nede, siden du har kalt termostaten din «nede» (name: Nede). Du vil ikke finne en sensor når du prøver å legge til et termostat-kort. Da er det climate som skal brukes.
  7. Ligger temperatursensoren din i domenet «climate»? De pleier vel ligge under «sensor». Altså noe slikt som sensor.battery_operated_thermostat. Dersom den faktisk ligger under «climate», må du kanskje lage en template-sensor som henter ut temperatur-attributten fra climate.battery_operated_thermostat, og deretter bruke denne template-sensoren som target_sensor i generic thermostate. Kan sikkert stryke denne 😴 Såg nå at du har skrevet at det fungerer slik du har satt opp. Termostaten din viser jo riktig temperatur. Så da antar jeg at det er rett med climate, slik du har brukt.
  8. Når du skriver du har prøvd å tune avviket, har du også justert på hysteresen? Hvis ikke kan du jo prøve det, så vil den vente lenger med å slå seg på dersom temp faller bare en kort periode (hvis døren åpnes eller lignende). Evt så er det et par gode tøfler til W, så merkes det ikke så godt at det er kaldt på gulvet 😄
  9. espen4001

    ELKO FW Update

    Akk… Husker såvidt den gangen strømprisene var så lave…
  10. Hei! Jeg har en Pi2 med aeotec usb, og to stk Ztrm3. Det er hele zwave nettverket mitt for øyeblikket. Hadde i starten GW ute i garasjen, og nærmeste termostat inne i huset, sikkert 10 meter unna, gjennom en lecavegg og en yttervegg, og en innervegg. Den andre termostaten ca 4 meter fra den første, i retning vekk fra GW. Dette gikk bare så vidt, og opplevde ofte at det var utilgjengelig. Flyttet derfor GW inn i en bod inne, og var da ca 5 meter unna termostat nr 2, med 3 innervegger mellom. Da fungerte dette helt OK. Men pga dårlig wifi-dekning til Pi-en flyttet jeg den enda nærmere, med resultat enda bedre signal. Så hvis dine ikke virker i det hele tatt lengre enn 2m unna, så må det jo være noe gale med antennen e.l. Så kan sikkert være fornuftig å kontakte Thermofloor og høre hva de mener.
  11. Samme her. Satte inn en usb forlenger på ConBee, samt endret zigbee kanal via phoscon web. Ikke noe problem etterpå.
  12. ZTRM3 update guide
  13. Viste seg at siste versjon av ozwdaemon hadde denne xml-filen inkludert, så jeg slettet min custom fil og bruker nå den som fulgte med.
  14. OZWdaemon sier: Library version: 3 Protocol version: 6.07 Application version: 4.00 Home Assistant sier firmware version 4.00, så application version fra OZW tilsvarer nok fw-versjonen.
  15. Var veldig enkelt å få inn ny firmware gjennom programmet fra Silabs. Koble til usb-stick, start opp program, finn termostaten og ny fw-fil og last opp OTA. Ferdig. Programvaren krever Windows, så jeg som har en Mac måtte installere bootcamp med Windows. Men det funker det også!
  16. Oppdatering fra min uttesting: Utgangspunktet mitt: - Har to stk heatit ztrm3, der en av de hadde fått ny uoffisiell firmware, tilgjengelig tidligere i tråden her. - Brukt Silabs PC kontroller til å laste inn fw OTA på den ene. - Kjører Home Assistant (Hass) i Docker, med integrasjon OpenZWave (beta). - Kjører Ozwdaemon som egen docker container, det er denne som håndterer zwave-nettverket. Her hadde jeg modifisert litt i filer relatert til thermofloor-komponentene. Med dette oppsettet fikk jeg ikke satt settpunkt på noen av termostatene. Den med ny fw hadde fornuftige verdier, og navnene på entitetene i Hass var termostatrelatert. Fikk slått denne av og på, men ikke noe mer. Den med original fw var helt på tur på alle måter. Hadde entiteter for CO-verdi, luftfuktighet og alt mulig rart. Fikk ikke gjort noe som helst. Gjorde igår et nytt forsøk på å få dette til: - Fjernet integrasjon OpenZWave (beta) fra Home Assistant - Slettet hele containeren med Ozwdaemon, inkludert alle filene i config-mappen. - Laget container ozwdaemon på nytt. - Verifiserte at denne nå inneholdt en egen fil for Ztrm3 i thermofloor-mappen. Heatit058.xml. Den var der (noe den ikke var tidligere, da la jeg denne til selv). - Verifiserte at manufacturerspecific.xml inneholdt en linje for heatit058, noe den også gjorde. Gikk over til å få termostatene inn på nytt: Termostat med ny fw: - Gjenopprettet fabrikkinnstillinger. - Fikk lagt den til i Zwave-nettverket på nytt ved å resette hele aeotec usb stick (da forsvinner alle zwave-enhetene, men jeg har bare disse to). - Sjekket i ozwdaemon kontrollpanelet at termostaten dukket opp, og nå kom den inn, med navn og alle tilgjengelige innstillinger. - Får tilgang til å endre setpunkt fra kontrollpanelet, samt sette sensortype og alle andre innstillinger som kan settes. - La så til OpenZWave (beta) i Hass igjen, og da kom termostaten inn med samme entiteter som tidligere, men denne gangen også med visning av setpunkt. - Får nå endret setpunktet fra Hass, uten å først måtte trykke på termostaten. - Lastet så ny fw i den andre termostaten og la denne til på nytt. Nå virker den også som den skal. Konklusjon: Uoffisiell firmware fra Thermofloor i kombinasjon med OpenZWave (beta) i Home Assistant fungerer nå tilfredsstillende. I mitt tilfelle i alle fall Eneste jeg ser som kan være forvirrende/frustrerende, er at displayet ikke alltid henger med på endring av setpunkt fra Hass. Jeg endrer feks fra 20 til 25 grader, men displayet viser foretatt 20. Men jeg hører at releet slår inn, og ser i ozwdaemon at setpunktet er endret. Så er kun displayet som ikke oppdateres med en gang.
  17. Har du fått ny FW lastet inn? Jeg har lastet inn den uoffisielle OTA-FW som er brukt tidligere i tråden her samt en manuelt lasten inn xml i ozw-config, men hos meg fungerer ingenting, bortsett fra at jeg får slått termostaten av og på. Så min løsning til nå har vært å lage en Home Assistant Generic climate termostat og bruke verdien fra gulvsensor i heatit som målt verdi, og hele heatit termostaten som relé i den generelle termostaten i HA. Setter manuelt settpunktet på heatit til max (40°C) slik at den varmer med en gang den slår seg på. Da blir den styrt av/på av den generelle termostaten i HA. Home Assistant climate config: - platform: generic_thermostat name: Bad heater: climate.heatit_termostat target_sensor: sensor.heatit_termostat_gulv min_temp: 14 max_temp: 40 ac_mode: false target_temp: 22 cold_tolerance: 0.1 hot_tolerance: 0 min_cycle_duration: seconds: 5 keep_alive: minutes: 3 away_temp: 17 precision: 0.1 Forsøker å bruke tapatalk app til å formatere inn kode her, men den er helt ubrukelig... så ble litt uoversiktlig...
  18. Har selv Altibox uten bromodus, og en netgear ruter bak denne. Har ikke noen (merkbare) problemer med dette. Men i forbindelse med oppsett og feilsøking/utfordringer er det jo fornuftig å ha bromodus aktiv for å fjerne potensielle feilkilder. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  19. Har du åpnet port i Altibox hjemmesentralen din? Evt fått Altibox til å aktivere bro-modus? Hvis ikke bromodus, må du legge inn port forward regler via «min side» hos Altibox, i tillegg til å gjøre det i Asus-ruteren din. 80 for http, 443 for https og evt 8123 for direkte tilgang til home assistant. Trenger ikke 8123 så lenge du får til letsencrypt. Men kan være greit å begynne med å åpne den for å se at du faktisk får tilgang til din server via din ip-adresse, http://din-eksterne-ip:8123. Når du har fått den tilgjengelig, så kan du fortsette å prøve oppsett av duckdns, og etterhvert stenge port 8123 igjen. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  20. Leste litt mer om add-on og slik jeg tolker instruksjonene, så skal config til DuckDNS se ut noe sånt som dette (den du har lagt ved bilde av i første posten din): { “lets_encrypt”: { “accept_terms”: true, ”certfile”: ”fullchain.pem”, ”keyfile”: “privkey.pem”}, “token”: null, “domains”: [null], “seconds”: 300 } Her må du endre token og domains til å passe dine innstillinger. Mens dette skal i HASS config-filen (configuration.yaml): http: base_url: https://mydomain.duckdns.org ssl_certificate: /ssl/fullchain.pem ssl_key: /ssl/privkey.pem api_password: passordet ditt (Prøver å få code lagt inn i innlegget slik at det blir formatert rett, men får det ikke til. Men det skal være på hver sin linje, og med korrekt antall mellomrom før hver linje. Http: skal ikke ha innrykk, resten skal ha to mellomrom.)
  21. Ingen ekspert her selv, men kan prøve å foreslå noe Hvis configen din er lik som på første bildet ditt, så ser det ut som du har feil innrykk på linjene dine. Sjekk det, og legg til to mellomrom på de nederste linjene, slik at de har likt innrykk som de over. Og må du ikke ha en linje «api_password» i config i Hass? Ikke «token»? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  22. Hvilken type oppsett har du? Dersom du bruker Linux/docker vil jeg anbefale å sjekke ut letsencrypt sitt eget docker container image og se om du får det satt opp. Da får du reverse proxy osv, og kan klare deg med én port åpen i ruteren din for alle tjenestene du kjører på serveren din. https://hub.docker.com/r/linuxserver/letsencrypt/
  23. Har aldri prøvd den måten å kjøre det på selv, så kan ikke svare på det, dessverre. Men om du kjører Home Assistant i en Virtualbox, så er vel det en docker container type installasjon, og Deconz addon blir installert i egen container på samme virtuelle nett som home assistant. Mens Windows-installasjonen din er helt uavhengig av disse. Antar det er noe med nettverk og virtuelt nettverk som lager noe krøll der, uten at jeg har noen gode tips til hvor du bør begynne å lete... Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  24. Info jeg fikk var at manualen var til en Z-TRM2fx, men at fremgangsmåten var nærmest identisk på Z-TRM3. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  25. Startet testing idag, foreløpig ingen bedring. Får fortsatt opp samme entiteter som tidligere, og får ikke mulighet til å justere settpunkt. Prøvde både gjennom Open-zwave integrasjonen i Home Assistant, som kjører zwave versjon 1.4 og styrer nettverket direkte, og open-zwave(beta), der nettverket styres via ozwdaemon, som er versjon 1.6. Den integrerte i home assistant var nærmest målet, der viser den nå en egen linje «Ønsket temperatur:», men det står ikke noe tall der, og får ikke justert noe. Klarer å slå termostaten av og på i begge oppsettene.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.