Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon! 🥇🥈🥉

kjetilsn

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Other groups

Bronse

kjetilsn vant dagen sist 23. januar

kjetilsn hadde mest likt innhold!

1 følger

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

kjetilsn sine prestasjoner

Bitfikler

Bitfikler (9/16)

  • Dedikert
  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Samtalestarter

Nylige merker

66

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, de må strøm, men da slipper du batteri, og de fungerer som repeatere i mesh. Du trenger strøm til de punktene du vil ha bryter, men slipper ledninger mellom bryterpunkt og lampepunkt, lampene og lampegruppene styrer du da trådløst via zigebbe.
  2. Det stemmer, batteridrevne enheter fungerer vanligvis ikke som repeatere i mesh netverket, nettop fordi det vil dra for mye strøm. Kikket litt på hva aqara har av brytere som er for tilkobling til strøm, og det finnes ganske mye bare derfra, så er det jo alle de andre levernadørene også. https://www.zigbee2mqtt.io/supported-devices/#v=Aqara&s=switch
  3. Hei, Interesant dilemma. Jeg ser ikke problemet med å styre lamper og pærer trådløst gjennon zigebee, men da i "gruppe" slik at bryter fungerer selv om smarthub / gatway av en eller annen grunn er nede for telling. Kommer selv til å gjøre lignende løsning fordi da kan hver enkel lampe / pære styres individuelt, men kommer til å ha strøm til bryterpunkt da jeg ikke liker å måtte bytte batteri på enheter. ser for meg å bruke feks https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-zigbee/aqara-dual-relay-module-t2-zigbee-fjernstrombryter-p57868 sammen med en dobbel elko bryter i front med fjær (impulsbryter) Hadde vert kjekt med en 4 veisbryter som går på strøm for eksempel denne, men de har jeg kun funnet på batteri, og batteriet byttes i praksis en til to ganger i året: https://ledlyskilder.no/spectrum-led/21538-smart-lysbryter-4-ganger-cct-dim-enkel-smart-5904433130226.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAkoe9BhDYARIsAH85cDMNh0rqLCsFnaas6J1pQIlFZctDrKkHldZK1D0hEo5Z0qoPxBg4zPAaAtWlEALw_wcB
  4. Takk for det. Joda, det går fint å sette A2F manuelt på termostaten, det som ikke ser ut til å gå er å sette det fra Zwave2mqtt. I manualen så er ikke mode 6 (A2F) listet under command class configuration 2: (A Ved å lese parameter 2 når A2F er satt manuelt, får jeg dette (6). Men klarer ikke å få skrive parameter 2-6 ved å sende det fra zwave2mqtt Helt ok så lenge en er klar over det.
  5. Hei, Dette er flaut.. Jeg er helt sikker på at jeg satte de manuelt til A2F, men når jeg nå sjekket på selve termostaten var de satt til A2. I zwave2mqtt sto de til [6] "Custom" (her er det ikke mulig å velge A2F, og [6] i manuaken er A2F) trodde derfor de var konfigurert korrekt. Etter de nå på ny er satt til A2F så fungerer det fint, slutter å varme når FLO max er nådd og starter igjen om FLO Min blir passert, uavhengig av lufttemp. Det vises fremdeles [6] Custom i mode i zwave2mqtt. Tusen takk for hjelpen, beklager jeg skyldte på termostaten, og ikke minst at jeg kastet vekk tiden din!
  6. Hei og takk for svar. Den er satt til ekstern luft sensor (A2F). Ja, jeg ønsker å regulere varme etter luft-temperatur, samt vil jeg aldri at gulvene går lavere en 20 grader, og ikke over 30 pga gulvbellegg. Jeg legger merke til at dette ikke fungerer da temperaturen i gulvenen blir mye lavere en 20 grader. Mvh Kjetil
  7. Hei, Termostatenen er koblet med gulvsensor for varmekabel, men jeg brukt ekstern sensor for luftemperatur for regulering. Jeg ønsker å ha minimum 20 grader og maksimum 30 i gulvene, og har konfigurert dette, men det respektere ikke termostatene, hvorfor det? Kan dette løses?
  8. Ser ut som den er presset på plass. Vill prøvd å presse den ut. Om du har en stor nok skrustikke kan du forsøke med en eller to stor skiver som du legger rundt "bolten" (som vist på det siste bilde ditt). For eksempel M12 skive Da har du en millimeter eller to å presse på, og det er gjerne nok til å få den løs. Om det ikke går så kan du bore den ut, da helst i en søylebormaskin.
  9. Er det en ESP8266 eller lignende som står på kortet? I så fall tøft med sikring som kan kjøre ESPHome
  10. Kuleste prosjektet jeg har lest om på lenge, håper du gjennomfører dette! Gleder meg til å se video.
  11. Det er rart at ikke de forskjellige leverandørene og stasjonene rapporterer prisene sine på sine nettsider, eller et felles sted slik at vi kunne fått laget et skikkelig felles API for dette. Eller vil de kanskje ikke det pga konkurranse, prissamarbeid, osv. ? Ville jo vert veldig enkelt å få til i praksis. Da kunne vi bruke prisguide.no til å finne billigste stasjon.
  12. Hei, Et godt alternativ er Liligo sin 433 lora, med OpenMQTTgateway i RTL 433 modus, via MQTT.
  13. Hei, Min erfaring med IKEA sine pærer i utelamper over relative lange distanser er veldig bra. Var i utgangspunktet skeptisk da flere av lampene er type metallrør med kun glass i bunn (ser ut som en svart pringle boks). Tenkte at det ikke var helt ideelt med pringle antenne som peker i bakken, men ingen problemer så langt. Skal sies at det stort sett er er siklinje. Koster jo ikke mye med noen IKEA Pærer for å teste.
  14. Det stemmer, Kun når du trykker på en knapp.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.