Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

Pythm

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Pythm

  1. Jeg har valgt å skru av VVB hvis pris faller mer enn 15øre ila en time og den kan være av i opptil 15 timer hvis prisen er høyere enn pris timen den skrues på + 15øre * 4% pr time av. VVB må og være på i minimum 8 timer pr dag. Tallene må selvsagt tilpasses antall tenåringer i hus... Med disse tallene skrur VVB seg stort sett på kl 22, men det er ikke hver dag den går i sparemodus. 15øre er tatt litt ut av det blå. Må regne ut varmetap og hvor mye ekstra energi den bruker pr time utsatt på å varme opp igjen. Kan dessverre ikke hjelpe med YAML koden men har installert Appdaemon og skrevet koden i python.
  2. Jeg bruker Appdaemon i Home Assistant for å logge til csv fil hver time. Jeg valgte csv da den ikke forsvinner når jeg starter Home Assistant på nytt + at det er enkelt å åpne i excel etc. Jeg legger sammen spotpris fra Nordpool custom component for HACS og nettleiepris ut i fra dag/natt/helg/helligdag og så logger jeg totalen på de målerne jeg vil følge med på til ett csv dokument som brukes til å regne ut forbruk pr time til ett annet csv dokument. Dette regnes ut til ett tredje csv dokument ved månedsslutt som gir måneds kostnad for alle sensorene jeg følger med på. Så er det bare å vente på utregning av strømstøtte... Legger ved python koden hvis noen vil ha forslag til å utarbeide noe selv. log_usage.py EDIT: Glemte at du må logge til to forskjellige csv dokument ved månedsslutt: 1 med utregnet pris pr sensor for måneden og ett med forbruk kWh pr sensor for å kunne regne ut strømstøtten.
  3. Ja, det er slik mine er koblet opp. Jeg har i utgangspunktet bare behov for kWh total og den er rett (og oppdateres ca hvert sekund). Av en eller annen grunn oppdateres watt forbruk litt sjeldnere (kanskje hvert 2-3 minutt), men for meg er det ikke ett problem
  4. Jeg har Qubino Smart Meter (ZMNHXD1) som minusmåler på leilighet og lading av bil. Denne støtter opp mot 3x65A. Var ingen problem å installere i 3fas IT nett men den er nok laget for 400v nett. Er noen av de mange sensorene som blir feil på 230v nett da det bl.a. ser ut som at det produseres strøm på enkelte faser. _electric_consumption_w og _electric_consumption_kwh viser rett. https://www.prisjakt.no/product.php?p=4920174
  5. Det er tydelig forskjell på varmtvannsberederne der ute... Selv på de to her fra Ozo med noen år mellom seg ser jeg forskjell i forbruk der den ene kan være av i opptil 6 timer av gangen mens den andre skrur på varmen ihvertfall hver 4, gitt ingen bruk av varmtvann... En ting som er sikkert er at begge bruker vesentlig mer enn 3-4kWh per dag... Litt for tidlig å si noe om økt forbruk pga utsatt oppvarming, men tviler på at det er merkbart så lenge det bare er 2-3 timer. Det å hente ut de dyreste timene kan være lurt de dagene det svinger slik som nå, men mange ganger holder prisen seg høy halve dagen. Litt av tanken min er at strømmen må enten være vesentlig billigere når varmen skrues på igjen. Eventuelt må peaken være så kortvarig at varmen kan stå av i opp/nedturen. ?
  6. Jeg endte opp med å installere Nordpool via HACS: https://github.com/custom-components/nordpool 20 år siden jeg lærte/skrev Java/C++ så dette kan skrives mye smartere men har begynt. Må lære meg å skrive Pyton og hvordan det implementeres i HA... Mangler logikk på å ta toppene der strømprisen er tilbake ila 3 timer. Foreløpig tar den kun input fra en "input_number" ( satt til f.eks 10øre) og skrur av når fallet ila timen er over dette. Foreløpig kun styring av varmtvann. Vår tank er egentlig litt for liten til å automatisere og det blir dårlig mottatt den dagen det er tomt for varmt vann så ønsker å begrense antall timer den er av men kan heller trigges ofte ila ett døgn. Sånn sett bør det kunne implementeres til varmekabler i gulv som kan holde på varmen i 2-3 timer. Sensorer som regner ut forskjellen: nordpool_today_hr_00_01: entity_id: sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_08_025 friendly_name: "Diff 00-01" unit_of_measurement: "kr" value_template: "{{'%.3f'% (states.sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_08_025.attributes.today[0] | float - states.sensor.nordpool_kwh_bergen_nok_3_08_025.attributes.today[1] | float)}}" Laget en input_boolean for hver time, slik at jeg kan overstyre i lovelace etter at logikken har feilet.. sparing_time0: name: "Spare kl 00" Og skrev ett skript som oppdaterer input_boolean ut ifra om prisen faller mer eller mindre enn valg i input_number. oppdater_nordpool_input_valg: alias: "Reset nordpool input valg" sequence: - service: "input_boolean.turn_{{ 'on' if states('sensor.nordpool_tomorrow_hr_00_01') >= states('input_number.nordpoolprisvalg') else 'off'}}" entity_id: input_boolean.sparing_time0 Laget sensorer for timer idag og imorgen. Skript delt opp i to der det ene oppdaterer timene i morgen fra midnatt til kl 10 etter at prisene i morgen er tilgjengelig, og resten av dagen oppdateres rett over midnatt. Må programmere en del mer logikk før jeg slutter overvåkningen av hvilke timer automatikken skrur av, men på denne måten får jeg sjekket at logikken ikke skrur av varmtvannet 5 timer før hele familien skal dusje... Jeg blir veldig taknemmelig for input til bedre logikk og koding.
  7. Jeg tror det kan være litt å hente ikke nødvendigvis i å skru av/ned varmtvannsberedere og varmekabler når strømmen er dyr, men heller skru av/ned i de timene der strømprisen blir billigere om en eller to timer. Tror ikke jeg får til dette med kun Tibber, men mulig det finnes andre integrasjoner som viser strømpris frem i tid. Og så må det kodes...
  8. Funker sikkert fint på varmekabler hvis du har litt betong som kan holde på varmen. Tibber styrer varmepumpen min utifra pris. Panelovner på soverom styres av utetemperatur hos meg.
  9. Er forholdsvis ny selv men kan prøve på ett svar.. Dashboardet du bruker er mest sannsynlig Lovelace: https://www.home-assistant.io/lovelace/ Dette kan konfigureres enten via brukergrensesnittet ved å legge ting til, eller du kan kode i YAML. Anbefaler deg på det sterkeste å bruke litt YAML da HA ikke er helt der at du slipper unna koding skal du litt utenom helt standard. Har ikke installert denne selv men skal jeg tippe vil typisk kode i ui-lovelace.yaml under "cards" være: - type: image entity: camera.YOUR_ADRRESS camera_image: camera.YOUR_ADRRESS https://www.home-assistant.io/lovelace/picture-elements/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.