Sag
Medlemmer-
Innlegg
20 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Nedlastninger
Artikler
Regler
Hendelser
Galleri
Store
Alt skrevet av Sag
-
Benyttet dette scriptet kombinert med timere for å kalkulere forbruk for enkeltenheter for en tid tilbake. Det fungerer fint, men oppdateres (kWh) hver gang enheten slås av og ikke realtime. Mulig det går an å kombinere dette med Influx/Grafana e.l. for å visualisere det bedre for intervaller. ?
- 7 svar
-
- 1
-
Hva slags feilmelding får du? Testet det i farta nå, og det ser ut til å fungere fint. Merk at "User" under Pushover-keys er User-token, og "Token" er token for den aktuelle applikasjonen som du må lage på nettsiden(Pushover.net).
-
Såfremt hytta er tilknyttet strømnettet vil en ordinær UPS være den mest praktiske løsningen. Du er jo avhengig av å lade batteriet (altså via 230v inverter), så du slipper ikke unna denne delen uansett. Skal du kun forsyne HC2 og mobilt bredbånd klarer det seg med en mindre og billigere UPS, som for eksempel denne.
-
Fant ut at det enkleste for min del (uten scripting) var en NodeMCU med ESPEasy-firmware, konfigurert med "P003 - Generic - Pulse counter". Koblet den opp med en vanlig LDR og en 10k motstand. Rapporterer blink via MQTT til Homeseer som igjen beregner momentanforbruket(W) for de siste 10s. Rapporterer også til Domoticz via MQTT som gir litt mer total beregning av kWh, både dagens og historikk. Ikke fått disse dataene over til HS enda, men mulig HS kan ordne dette selv med et script eller lignende for dere som er flinkere på sånt. ?
-
Har endelig fått ny AMS-måler, men i avvente av aktivering av HAN-port er det pulstelling som gjelder. Sliter derimot med å få en fornuftig sum i kWh, siden "Energy API" ikke er akkurat rett frem i Homeseer... Telleren er en NodeMCU/ESPEasy med photoresistor, som publiserer via MQTT. Gjeldende forbruk er lett å finne, men totalen resettes hver gang ESP'en restarter. Noen som har tips til hvordan dette kan løses, eller hvordan man lager en device for energi? Publiserer også til Domoticz, og der lager den en fin oversikt over både totalt forbruk, dagens forbruk, og fine grafer for hver time/dag/mnd. Men problemet her er å få dataene ut igjen, i anvendelig format. Gjerne både data og grafer. MQTT er aktivert, men publiserer ingenting ut. Kanskje @Evelen har noen tips her? Fra HSTouch:
-
- 5 svar
-
- 2
-
Sett på denne muligheten? ? LGTV2MQTT Med en publisering til "lgtv/set/launch" og payload "com.webos.app.multiview" åpnes MultiView med mulighet for 2 kilder samtidig. Kan også settes tilbake til ønsket kilde med f.eks. "com.webos.app.livetv", eller HDMI om ønskelig. For enklere meldinger kan publisering til "lgtv/set/toast" vise en tekstmelding i øvre høyre hjørne. ?
- 17 svar
-
- 2
-
Samme oppbygning, men har noen prøvd denne varianten? Den måler strøm og spenning. Kjøpte alle komponenter(forhåpentligvis) for et år siden, men fant fort ut at det var en litt brå introduksjon til Arduino.. Skulle gjerne fått det opp å gå på sikt.
-
Hvilken prisklasse sikter du deg inn mot? Støtte for VT-X/VT-D er et must, med tanke på virtualisering og mulighet for "passthrough" av skjermkort og evt. usb-kort. Skal du ha flere skjermkort må du såklart ha flere PCI-E slots også. Som Evelen sier er mulighet for mye ram kjekt jo flere VMs du skal ha. Jeg valgte å gå for en billig(Finn.no) HP ML350 G6 som fikk oppgradert CPU(2 stk X5660) og RAM(96GB). Denne kjører Homeseer med Netcam Studio, backup-server, Windows 10 som app-server og Plex som streamer til AppleTV uten å slite seg ut. Men skal du legge litt penger i det, er det mer lønnsomt å kjøpe noe nyere som bruker mindre strøm 24/7. Har ingen erfaring med BlueIris, men regner med andre her kan dele litt erfaringer med det. Vil tro det i likhet med Netcam Studio krever med jo flere kameraer med bevegelsesdeteksjon du har. Foretrekker selv å kjøre PFSense på en egen mini-itx PC og med egen UPS, som starter kjapt og er litt mer uavhengig av systemet forøvrig.
- 9 svar
-
- 1
-
Om du er ute etter en ren brannmur/ruter, vil jeg anbefale å teste ut pfSense. Det er et veldig stabilt OS som inneholder det meste man trenger, og kan utvides med "packages" til f.eks. å kjøre kontroller for Ubuquiti-produkter. Her i huset styrer pfSense alt av ruting, brannmur, DHCP, DynDNS, OpenVPN m.m, mens et aksesspunkt(egentlig en "vanlig" ruter) tar seg av det trådløse nettet litt mer sentralt plassert. ? Eneste bakdelen er at man må ha en separat maskin til det, eller kjøre det virtuelt i f.eks. ESXi. Bruker selv en liten pc basert på ITX-formfaktoren med et 2-ports Intel LAN-kort og SSD, og konfigurert til automatisk start etter strømbrudd utover UPSens batteritid, noe som har fungert smertefritt i 3-4 år. Fordelen med Ubiquiti er jo at de leverer alt i samme grensesnitt, som gir litt mer oversikt om man har litt større nettverk. Kontrolleren til UniFi kan kjøres på en Raspberry Pi om man ikke ønsker å bruke den Cloud-baserte. ?
- 7 svar
-
- 1
-
Ah, mange takk! ? Edit: Ser nå at de akkurat har lansert Gen2. ?
-
Er det mulighet for å være med å teste plugin frem til den er ferdigstilt? Har bestilt en SmarterCoffee-maskin som ankommer i løpet av uka. ?
-
Skulle gjerne hatt 4 stk, om det blir noen ledige. ☺️
-
Får store forsinkelser på alle bevegelsessensorer på den nye .124-versjonen. ? Har 3 stk Multisensor 6 som styrer lys via events og bruker 5-15 s før lyset går på, selv med "direct" route fra UZB1. Etter nedgradering til .87 fungerer de fint igjen. Edit: Ny beta ute, versjon .126 som skal fikse dette problemet. Link