Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

mrkaasa

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av mrkaasa

  1. Jeg har telia trådløst bredbånd. Der gikk de over til cgnat for ca. 1.5 år siden hos meg. Og da sluttet port forwarding å virke. Du kan Google telia cgnat Jeg bruker istedenfor Cloudflared addon i HA og domene kjøpt hos cloudflare for å tilgang til tjenestene mine. Det blir jo noe av det samme som tailscale som du allerede bruker. Jeg har også reolink kamera. Men har fortsatt tilgang på de gjennom appen. Så det er ikke sikkert det er samme problem hos deg.
  2. Jeg har samme systemet hos meg. Jeg bruker en fibaro zwave plugg for å styre vannet av og på, samt detektere om det er feil. Jeg gir feil status når strømforbruk er under 1.6W i 2min. Det er ikke mye strøm den ventilen trekker, men pluggen klarer å måle forskjell. Med noen dagers mellomrom stenger/åpner systemet ventilen noen sekunder. Antar det er for at ikke ventilen skal sette seg.
  3. Ucg max er også et alternativ. Den inkluderer cloud key og disk, litt som dream machine. Hvis du vil spare litt penger har du også ucg ultra, som burde være mer enn nok for hjemme bruk. Usg utstyr, som du har, kan du kanskje gjøre et kupp på finn, siden flere erstatter det med de nye UniFi produktene.
  4. Veldig fornøyd med reolink. Fulgte med alt jeg trengte for å montere og bruke inkl trådløs sirene og strømforsyning. Og var lett å integrere med home assistant. Så på UniFi, men måtte da plutselig kjøpe ekstra sirene, strømforsyning, cloud key med harddisk og streaming osv. Pluss at den koster en del mer. Jeg har UniFi nettverk, men synes ikke det var verd det med kamera.
  5. mrkaasa

    Yale Linus

    Jeg har samme låsen og samme problemet. Det er visst nok et problem fordi vi vrir låsene i Norge flere grader rundt, enn i de flere andre land. Det takler ikke låsen, og derfor mister den kalibreringen ved bruk av ordinær nøkkel. Synes også det er skuffende for et Premium produkt.. Men har lært meg å bruke pin kode panelet som fulgte med istedenfor. Og bruker evt nøkkel kun som nød løsning.
  6. Plex vs Jellyfin handler nok mest om preferanser. Jeg kjøpte Plex Pass i 2012 da det var overlegent den gang (brukervennlighet/transcoding). Angående x265, så klarer du deg nok fint uten det en stund til. Hvis du spiller av media direkte (uten transcoding) så skal jo serveren ikke trenge codec for det. Sammenlikning av forskjellige mediaserver løsninger: https://github.com/Protektor-Desura/Archon/wiki/Compare-Media-Servers
  7. Jeg kjører Plex. Men blir noe av det samme da. Noe å tenke på: 970-kortet støtter ikke x265 codec. Hvis ikke du trenger det, så er det mer enn kraftig nok ja, hvis ikke mange skal streame samtidig. Vil du kjøre serveren på Windows, eller vil du bruke et annet OS? Personlig bruker jeg Unraid. Det koster 60$ for basic, men det er mye guider for hvordan å sette opp mediaserver, VPN osv. på nettet. Å sette opp på Windows går også helt fint da, og er kanskje en grei plass å begynne. Hvordan vil du koble til serveren? Port forwarding direkte til PCen eller via VPN. Det er noe delte meninger angående portforwarding, så det kan være greit å lese seg litt opp hvis du er bekymret for sikkerhet. Strømforbruk: Veldig grovt, så regner jeg 1kr i måneden per Watt forbruk (i sørnorge). Det er også noe å ta med i regnestykket om du vil bruke gammel hardware, som skal svive 24/7. Det er delte meninger om å port forwarde direkte til tjenesten.
  8. Home assistant sin beskrivelse av input boolean hjelpere: https://www.home-assistant.io/integrations/input_boolean/ En hjelper er ikke en device. Så du må bruke state istedenfor når du skal finne entity i conditions. En input boolean har state "on" eller "off"
  9. Bruk toggle. Da kommer den som en input_boolean entity. Du kan slå den av og på i en automasjon med en service. Ref vedlagt bilde 🙂
  10. Jeg ville hatt en egen automasjon for styring med cube (mulig du har det allerede) . Den kan styre lyset samt en helper som du må opprette. Helperen kan du bruke som condition i automasjonen med bevegelse sensor, slik at den automasjonen ikke kjøre hvis Helperen er på.
  11. Smartthings er en samsung løsning ja. Men appen og platformen krever ikke noe hardware fra Samsung. Mulig en slik kunne gjort jobben https://www.jula.no/catalog/el-artikler-og-belysning/el-installasjon/plug-in-produkter/fjernstrombrytere/kontakt-med-energimaler-010720/ Den pluggen bruker SmartLife som også er støttet av smartthings. Jeg kjenner for lite til SmartLife, men det kan jo være at den appen også kan gi de varslingen du ønsker.
  12. Antar at du ikke ønsker å ha en hub? Forslag: wifi plug støttet av smartthings (muligens ledvance?). I smartthings kan du sette opp alt mulig av regler og notifikasjoner. Jeg har en ledvance wifi lampe i smartthings som virker veldig bra, men er usikker på hvor bra støtte er for plugger.
  13. Jeg har desverre samme erfaring med mill socket 2. Gen. Både hos meg og hos andre i familien. Jeg har bestilt 4stk plugger fra adax. Som forsåvidt er samme prinsipp som mill.. Men håper det er mer stabilt. https://www.elkjop.no/product/hjem-rengjoring-og-kjokkenutstyr/belysning-og-elektriske-artikler/elektrisk-utstyr/kabler-og-adaptere/adax-smart-stikkontakt-adaxspw/195310 Ellers har jeg ovner fra nobø hjemme med egen nobø hub. Det virker veldig bra og dønn stabilt. Det koster en del mer enn å bare kjøpe noen nye wifi kontakter da.
  14. Jeg bruker alarmo. Open source add on til home assistant. Har også integrert Yale Linus dørlås. Hvis døra er låst opp med keypad, kjører jeg disarm på alarmo, ved hjelp av en enkel automasjon. Er noe treg respons fra dørslåsen, pga. Cloud, men de virker ok. Fordelen med alarmo er at du kan sette inn alt fra hue Motion sensorer, til diverse zwave zigbee brytere og bruke det til å trigge alarm. Men merk at dette ikke er FG godkjent. For varmekabler bruker jeg heatit trm3 (Z-wave) . De har ikke effektregulering, men er ellers veldig fornøyd med de, og de er rimelige. Hvis du trenger effekt regulering er kanskje Nobø (krever egen hub, god integrasjon i HA) eller Elko (zigbee) veien å gå.
  15. mrkaasa

    Astrour utelys, tips?

    Noen wifi lyspærer har mulighet for sunrise/sunset modus. Eks. https://www.tp-link.com/uk/home-networking/smart-bulb/tapo-l510b/ Shelly sine rele trenger heller ikke Hub og kan brukes for å styre lys. Bruker også wifi. Evt. Montere Et astrour per lyskrets.?
  16. Jeg bruker Noby sine brannvarslere. De er seriekoblet og har mulighet for base med rele utgang. Uansett hvilken av de som trigger, vil den trigge rele utgang også. Jeg bruker fibaro switch som interface til rele utgang, fast tilkoblet 230v.
  17. Jeg hadde hatt et par øl på kvelden,klokka var rundt 11, og tenkte jeg skulle finne noe lurt å bruke en aeotec multisensor til i stua. Kom ikke lenger enn at jeg fikk paret sensoren til stick. Så begynner ringeklokke å gi full alarm (aeotec Doorbell), og flere av lysene begynner å blinke, inklusive alle utelysene. Tenkte det skulle stoppe med å ta hovedsikring. Men ringeklokka har batteri. Så endte med å legge den i vaskemaskin, samtidig som jeg googlet factory resett av den. Fikk til slutt fred, og koblet fra strøm fra aeotec multisensor. Det viste at det var aeotec sensoren som sendte ut en "alarm frame" når den detekterte tampering som trigger alarm modus på flere av devicene. Det er mulig det var noe som gikk galt under paring, men fikk i hvert fall slått av alarm frame på alle fibaro switch jeg har (rundt 20). Fikk også oppdatert firmware på ringeklokka, som fikser at alarm aldri blir ferdig.
  18. Jeg har fritidsbolig som ble bygget i fjor. På badet har jeg heatit z dim for taklys, fibaro switch for baderom speil (med lys og varme) og heatit trm3 for varmekabler. Alle disse er 1polt. Eneste med 2polt brudd er baderoms vifta. Er heller ikke lokk på stikkontaktene. Så det er også noe de har sluttet med.
  19. Man trenger ikke ha cloud key kjørende hele tiden. Kan starte det opp på en Windows pc, konfigurere det du trenger, og stenge det ned. Men hvis du har fullt UniFi opplegg er det jo å foretrekke å ha en controller kjørende for å følge med realtime. Men selve nettet virker fint uten.
  20. Takk for sammenlikning! "Litt" forskjell i pris på batteriene også. Europris ser ut til å gi mye for penge da. Energizer max plus - 99kr for 12stk - 8,25 per stk https://www.clasohlson.com/no/p/36-7667 https://www.clasohlson.com/no/p/36-7669 Europris Energy + - 29kr for 10stk - 2,9 per stk https://www.europris.no/p-batteri-aa-10-pk-energy-187347 https://www.europris.no/p-batteri-aaa-10-pk-energy-187348 edit: la til link for aaa
  21. For info, Kjell og company har raspberry pi 4 8gb på lager
  22. Takk for link til den tråden. Jeg har bare prøvd med firmware 7.15 og 7.16 og det var bare trøbbel. Samme som det blir beskrevet i den github diskusjonen. Migrerte til den gamle zstick 5, og da var alt oppe og gikk igjen. Mulig jeg prøver med ny firmware som blir nevnt i den tråden igjen en dag. Men jeg vil nok vente til den har blitt testet bedre.
  23. Shelly sine device støtter mqtt native. Det skal også være mulig å flashe de med custom firmware som støtter esphome. Burde gå fint å få dette til å kommunisere over Internett. Jeg har selv et shelly rele til varmtvannsbereder som jeg styrer med mqtt (stock firmware). Edit: Shelly har innebygget auto off og auto on timer som kan konfigureres.
  24. Jeg synes personlig den pluggen er litt for dyr for å bare bruke til å måle strøm trekk av eks. kjøleskap. Men ja den gjør absolutt jobben. Skal du ha mange wallplugs, ville jeg satt opp prisvarsel på de aktuelle. Hender det er gode tilbud. For høyere laster som f eks vaskemaskin, så er det viktig å sjekke manual til pluggen. Fibaro sin wallplug er 2500w for resistiv last, så den er ikke nødvendigvis egnet for en vaskemaskin. Mener det er noen forumtråder her som går på smart plugg for vaskemaskin. Er også mange tråder om løsninger for styring av bereder.
  25. Ja, det er akkurat slik jeg har gjort i home assistant hos meg. Kunne nok også brukt "utility" delen, men denne dekker behovet mitt nå i hvertfall. I min template.yaml , for å regne ut effekt. I mitt tilfeller er bereder 1804watt. - sensor: - name: "HotwaterPowerCalc" unit_of_measurement: "W" state: > {% if states('sensor.0_utility_hotwater_electric_consumption_w')|float < 1000 %} 0 {% else %} 1804 {% endif %} og i sensor.yaml for å regne ut fra watt til kwh, med variabelen ovenfor som input. - platform: integration source: sensor.HotwaterPowerCalc name: hotwater_kwh_calc_used unit_prefix: k unit_time: h round: 2 method: left Litt teit at man må regne det ut selv. Men på en annen side, så blir resultatet ganske nøyaktig. Hadde jeg visst det jeg vet nå på forhånd hadde jeg nok godt for aeotec heavy duty. Evt. en av shelly sine som støtter temperaturinngang.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.