oakl
Medlemmer-
Innlegg
53 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Nedlastninger
Artikler
Regler
Hendelser
Galleri
Store
Alt skrevet av oakl
-
Du kan endre setpoint på Z-TRM3 fra HS men må ha en custom firmware. Jeg fikk ny firmware fil fra heatit når jeg kontaktet de. Mer info her:
- 17 svar
-
- 1
-
Hei. Takk for alle innspill så langt. Vi har nå OV i sikringsskapet, men som noen nevner, ble vi også anbefalt av elektriker å ha ytterligere vern nærmere endepunkt. Har derfor nå også stort sett forgreningskontakter med overspenningsvern uten at jeg vet hvor gode disse er. Jeg tror nok også UPS'en beskyttet en del i dette tilfelle og hindret ytterligere skader. Nærmest direkte nedslag vil man nok ikke klare å sikre seg for uansett, men det er heldigvis sjelden. Systemet kan jo slås av hardt og brutalt. Har gjort dette mange ganger, men erfaringen tilsier at det er ikke alltid er "plug and play" å få det opp igjen. Typisk så må disken på den virtuelle maskinen repareres. Riktignok fort gjort bare man husker hvordan man gjør det ("heldigivis" så lenge mellom hver gang at jeg glemmer hvordan man gjør det og må grave i notater) I etterkant så tenker jeg også at UPS kunne vært trukket ut umiddelbart. Men er usikker på om denne har kapasitet nok til å holde systemet i live til systemet er nedstengt. Strømbrudd midt under nedstengning tenker jeg kanskje er enda mer uheldig enn når systemet er i normal drift. Har kun fiber inn i huset ikke kobber. Beste løsning er kanskje en større UPS slik at ting kan kobles fra umiddelbart ved å trekke ut denne, og deretter i ro og mak slå av resten. Evt. bare la systemet stå på til tordenværet har passert og plugge inn igjen UPS. Men større UPS kan jo fort koste litt.
-
Hei. For en tid tilbake våknet jeg på natta av at et tordenvær nærmet seg. Tok en runde i huset og trakk ut en del støpsler. Det er jo en prosess å slå av smarthussystemet kontrollert og litt knotete spesielt fra en Android telefon i halvsøvne på sengekanten, men tenkte jeg får kanskje gjøre dette også. Rakk imidlertid ikke å få dette ned kontrollert før det blinket og smalt noe voldsomt. Mistet kontakt med serveren som jeg var logget inn på via telefonen. Fant ut dagen etter at lynet hadde slått ned i et tre ca 50m fra husveggen. 3 stk. nettverks-switcher, et alarm-interface samt en Intel NUC (nettverksporten) som jeg bruker som server hadde tatt kvelden. Jeg kjører Homeseer i windows 10 på en virtuell maskin. Bruker esxi som hypervisor på en Intel NUC. I tillegg har jeg en Synology NAS for backup og som også fungerer som disk for noen andre virtuelle maskiner på samme hypervisor. Hvis man bare plugger ut støpslet på dette systemet ser jeg av og til problemer. Homeseer database kan bli korrupt, virtuell disk kan bli korrupt etc. Alt utstyret står koblet til en liten UPS. På tidspunktet for lynnedslag hadde vi ikke overspenningsvern i sikringsskapet, men det har vi nå. For å slå av systemet kontrollert er dette sekvensen jeg går gjennom: 1. Logg inn via remote desktop (eller konsoll fra esxi) til virtuell windows 10 (dette fungerer ikke så godt fra android telefon) 2. Steng ned Homeseer 3. Steng deretter ned Windows 10 4. Gjenta for evt. andre virtuelle maskiner som kjører 5. Logg inn på ESXI via browser og steng ned hypervisor. 6. Logg in på Synology NAS (app eller browser) og steng ned. 7. Fysisk skru av UPS og trekk ut UPS støpsel Er bare litt nysgjerrig å høre hvordan andre sikrer seg mot, og håndterer fare for lyn. - Lar dere det bare stå på og håper på det beste? - Har dere noe spesiell beskyttelse som overspenningsvern osv? - Hvis dere slår av systemet, trekker dere bare ut støpsel, eller slår dere av med en manuell sekvens som beskrevet eller har dere scriptet dette på et vis?
-
Beste rimelige løsning for hytte med varsel ved strømbrudd.
oakl svarte på oakl sitt spørsmål i Nybegynner
Hei, takker for tipsene 🙂 Tar en titt på FutureHome. Ser dette koster mer litt men kan jo være verdt det. Har også vært tanken på en "ring hytta varm", men denne er jo ikke noe rimeligere egentlig og man binder seg opp til et kontantkort evt. abonnement som ikke er nødvendig da det allerede er fast internett på hytta. Men interfacet ser jo enkel og greit ut og noen ganger er jo det enkleste det beste. Fordelen med denne er jo at den har innebygget strømbruddvarsler. -
Beste rimelige løsning for hytte med varsel ved strømbrudd.
oakl publiserte et spørsmål i Nybegynner
Hei. Selv har jeg et relativt komplekst system hjemme basert på Homeseer, 433MHz og Z-wave og kjenner dette systemet godt. Nå har jeg imidlertid fått en forespørsel fra min far etter en hendelse i fjor hvor hytta hadde vært strømløs en periode og de ble møtt av en fryser full av tint og fordervet mat 🤨 Han ønsker derfor et system hvor han minimum blir varslet ved evt strømbrudd og jeg tenker det også er greit med noen temperaturmålere (inne, pumpehus ute og fryser f. eks) og evt styring av et par panelovner og varmekabel til vannledning. Hytta er enkel standard men har kablet Internett. Jeg er relativt blank på andre systemer enn Homeseer, så vet ikke hva som er det enkleste/rimeligste man kan slippe unna med. Kunne jo kjøpt en HS4 og en raspberry PI men vil gjerne ha et system som er intuitivt og enkelt i bruk for en ikke-teknisk person uten å være avhengig av stadig support (fra meg). Oppsett og konfigurering hjelper jeg selvsagt til med Ser det er tilbud nå hos power på Telldus startsett: https://www.power.no/hjem-og-fritid/smarte-hjem/kontrollenheter-for-smarte-hjem/kontrollenheter/telldus-startsett/p-1040909/ Er dette noe å satse på? Evt ulemper? Andre forslag? -
Noe nytt angående dette? Har samme problem med at devicene for ekstern sensor (DHT22 i mitt tilfelle) ikke blir laget i HS3. Har lagt min til non-secure og mulig det virker hvis jeg legger den til secure istedenfor men da leser jeg at kun en av output'ene vil virke så det er ikke ideelt.
-
Hei! Jeg bruker Tibber, appen som handler billig og grønn strøm på en smart måte. Tibber gir deg full kontroll over strømforbruket og har ingen bindingstid. Test det ut du også, så får både du og jeg 500 kr til å handle smarte dingser for. https://invite.tibber.com/dd18deec
- 458 svar
-
- tibber pulse
- tibber
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Jeg sliter også med samme feil. Oppdaterte til 2.9.98.0 uten at det hjalp.
-
Hmm... har aldri lastet ned og installert noen egen driver for UZB1 jeg heller. Den har vært plug and play. Kanskje dette er årsaken til mine problemer også.
-
Gjorde akkurat det samme som deg og fikk også en del plunder. Har du samme versjon på HomeSeer og Z-wave plugin på begge maskinene? Nodene inkludert secure? Hos meg virker det som det kun er nodene som er inkludert secure som ble trøblete. Hva slags feilmeldinger får du? Min løsning ble å ekskludere og inkludere på nytt, med en del følgefeil dette førte med seg... Beklager et jeg ikke har noe god forklaring på problemet ditt, men hvis dette er et gjentagende problem for flere er det kanskje større mulighet for at man finner en løsning.
-
Så med f eks fibaro relay switch programmert til å slå seg av automatisk etter X ms, så vil den skru seg på hver eneste gang man trykker ON på nodon bryteren (man behøver ikke trykke 2 ganger)? Høres lovende ut det. Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
-
Ok, så det du sier er at andre relé-moduler kan programmeres til å automatisk slå seg av (selv når de er direkte assosiert med en z-wave bryter), mens Nexa sin AN-179 ikke støtter denne funksjonaliteten? Forsøkte å "hjelpe" til med med et event i Homeseer som slo reléet av etter 1 sekund. Dette virket forsåvidt, da reléet slo seg av igjen. Men problemet var at selve bryteren fortsatt står i "ON" posisjon. Dvs, neste gang man trykket på bryteren så gikk den til OFF, og ingenting skjedde. Då da er man tilbake til at man må trykke to ganger.
-
Ønsker å ha en Z-wave bryter inne i huset, direkte assosiert mot et relé koblet til trykkbryterinngangen på garasjeportåpneren, slik at når jeg trykker på bryteren så legger reléet inn, og når jeg slipper så slipper også reléet opp. Alternativt at reléet ligger inne en forhåndsprogrammert tid på 1 sekund eller noe slikt. Dette skal altså gjøre akkurat det samme som når jeg trykke på en fysisk åpne/lukke-knapp. Jeg ønsker dette assosiert direkte slik at det virker selv om hjemmesentralen (mot formodning) ikke skulle være oppe og kjører (WAF faktor - skrekkscenario; windows har sett sitt snitt til å kjøre oppdatering i løpet av natta, et eller annet gikk galt når homeseer startet igjen, og W er først oppe for å reise på jobb, porten går ikke opp - Krise). Kjøpte inn en NodOn wall switch og Nexa AN-179 i håp om at dette skulle la seg gjøre, men jeg har ikke fått det til å fungere helt som ønsket. - Assosiasjon direkte fungerer, men da på en slik måte at hvert trykk på bryteren toggler reléet fra on til off, eller off til on. Noen som har noen triks i ermet for å få dette til? Evt. noen andre device jeg heller burde kjøpt for å få til dette?
-
Ja har backup, men utgangspunktet var jo at mange av nodene i nettverket ikke virket ordentlig etter gjenoppretting av backup. Pga dette har jeg ekskludert og inkludert mange noder på nytt, nå non-secure istedenfor secure siden jeg tror det er det som var årsaken til problemet. Mange av nodene har nå nye ID'er så gjenoppretting av en gamme backup vil ikke være helt problemfritt. Har nå ryddet opp litt i problemet nevnt ovenfor. Ser ut til at det var en del noder hvor to root-devicer hadde samme nodeID. Slettet duplikatene, og satte riktig nodeId på de som var satt til no nodeId. Det meste er nå på plass igjen. Men problemet gjentok seg når jeg fant ytterligere en "gammel" node som var inkludert secure. Når jeg ekskluderte denne og det ble gjort en automatisk rescan av kontrolleren så dukket det opp 15 nye root noder, mange kalt "Sigma...". Rart, da jeg nettopp før dette hadde gjort en inklude av en annen ny node, og ved rescan da så fant den ingen ytterligere endringer nødvendig. Men nå har jeg lært så hadde backup tatt rett før jeg gjorde eksklude og gjenopprettet denne uten videre komplikasjoner. Dog litt skummelt å ha dette "spøkelset" i systemet hvor det plutselig genereres masse noder og sletter nodeId på enkelte andre.
-
Har hatt mye trøbbel med Z-wave nettverket etter at jeg måtte gjenopprette homeseer da pc'en streika. Har fått de fleste av nodene opp igjen (måtte eksludere og inludere på nytt de som tidligere var inkludert some secure - det er hvertfall teorien). Benyttet et triks nevnt på homeseer forumet at man kan sette node id til "no node id" i root device før ekskludering, så inkludere på nytt (noden får da ny node id og homeseer lager nye devicer). Slette de nylige lagede devicene også sette node id på den gamle root devicen til den nye node id. Slik slipper man å rename alle device, opddatere events etc. Dette fungerte tilsynelatende strålende, og fikk alt opp og gå igjen. Men plutselig fant homeseer ut (under en rescan av z-wave interface i forbindelse med inkludering av en node), at alle de "gamle" devicene jeg hadde oppdater med ny node id skulle settes tilbake til "no node id", og regenerere ALLE devicer i henhold til de nye nodeid'ene som hadde blitt laget som følge av ekskludering/inkludering. Så noe rusk må det ha vært i homeseer databasen siden den så behov for dette. Har også sett at enkelte root noder har fått tilbake sin "gamle" nodeid helt automagisk. Etter noe jobb med å forsøke å fikse på dette har det oppstått et annet problem. For flere av nodene har root device skilt lag fra child devicene. Se vedlagt et eksempel. Og når jeg klikker på en mange av root devicene har jeg ikke lenger anledning til å sette nodeID eller å gjøre noe særlig annet. I tillegg har jeg plutselig mange "Sigma" root devicer. Så siden det ser ut som ting er litt ute å kjøre her lurer jeg på om det er noe måte å fikse opp i dette uten å starte helt på scratch? Jeg kan jo gjenopprette en eldre backup, men vil uansett ikke være helt i "synk" da siden mange av nodene når har fått nye nodeId'er pga inludering/ekskludering. Antar at hver enkelt node lagrer sin nodeId lokalt? Dvs, hvis jeg gjenoppretter z-wave interfacet til "gamle" nodeId'er blir det vel fullt kaos? Edit: Det irriterende nå er jo at det aller mest virker helt fint. Det er bare at det er helt kaos med devicene.
-
Måtte reinstallere windows 10 på HS3 pc'en min. Installerte HS3 på nytt, og kopierte inn en backup av HS3 folderen. Håpet var da at alt relatiert til Z-wave skulle virke. Måtte aktivere Z-wave plug-in. Og jeg måtte legge in UZB1 interfacet på nytt. Status er at noe virker, og mye virker ikke. F.eks. Fibaro wall switch rapporterer strøm etc. riktig, men av/på oppdateres ikke, og er heller ikke mulig å kontrollere switchen. Fibaro relay switch fungerer fint. Fibaro dimmere fungerer ikke. Har prøvd å gjøre rescan etc. men det går i varierende grad, men mye feilmeldinger, at kan klarte å opprette kun noen devicer etc. Og det refereres statid til "secure". Kan problemet være at de fleste devicene mine er inkludert i secure mode? Her er eksempel fra HS3 loggen: Dec-21 05:09:06 Z-Wave Warning UZB1 : Secure message received from node 12. It was successfully decrypted but the data sequence ID is out of sequence. (Not Processed) Dec-21 03:27:06 Z-Wave Error UZB1: In processing of MULTI_CMD frame from Node 12, the frame reports 228 commands but the frame is not long enough to process command #1 Noen tips, eller er det bare å begynne å ekskludere og inkludere på nytt?
-
Mistet kontakt med min Philips Hue bridge. På et tidspunkt i feilsøkingsprosessen gjorde jeg en "factory reset" av Hue bridge uten at dette løste problemet. Viste seg etterhvert at det var 4 av 8 nettverksporter i routeren min som hadde tatt kvelden. Hadde et ørlite håp om at etter å ha lagt inn alle lamper etc. i hue App på nytt (med samme navn som tidligere) så ville alle devicene i homeseer på magisk vis ha linket seg til riktige lamper osv. Men ser nå i HS3 loggen at JowieHue pøser ut feilmeldinger så det var åpenbart ikke så enkelt. I tillegg kan det nevnes at jeg mens hue var nede, mått jeg av andre årsaker ble nødt til å reinstallere Window 10 og gjenopprette en HS3 backup, med de komplikasjoner dette evt. kan ha hatt for JowieHue. Er det noen som kjenner til om det finnes noe måte å få JowieHue fornøyd igjen uten å måtte slette alle devicer i HS og alt til på nytt, inkludert oppdatering av alle eventer som refererer disse devicene etc? Eksempel på hva det er mye av fra startup-log: Dec-20 20:58:44 JowiHue Error: (InitDevices)::Gathering information from device Taklampe ref:440 of type Light Dec-20 20:58:44 JowiHue Mismatching uniqueid for light Taklampe Correcting Dec-20 20:58:44 JowiHue Error: (InitDevices)::Column 'Uniqueid' is constrained to be unique. Value '00:17:88:01:03:36:65:f5-0b' is already present. Og hvis jeg prøver å kontrollere en device fra HS3 ser det slik ut: Dec-21 05:13:28 JowiHue Error: (SetDeviceByUserRequest)::SDBUR light off transition -----Object reference not set to an instance of an object. Dec-21 05:13:28 Device Control Device: JowiHue JowiHue Taklampe to Off (0) by/from: CAPI Control Handler
-
Ja kan prøve å se hva som er problemet. Tenkte i utgangspunktet at den er ok å slette den, men et google søk ga ikke noe klart svar, og havnet på noen innlegg hvor det ble nevnt korrupt database etc så da tok jeg ikke sjansen uten å sjekke litt nærmere. Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
-
Errorlog.txt har vokst til over 10GB på min homeseer pc. Er dette normalt? Kan den slettes?
-
Clas Ohlson svarte på min henvendelse med at sensorene varte 10 fra de ble aktivert, så produksjonsdato var ikke vesentlig. Jeg henviste da til manualen hvor det står at det nettopp er produksjonsdatoen som gjelder. Da gikk det er par dager før jeg fikk nytt svar. De hadde hørt med produsenten og kunne bekrefte det jeg hevdet, at det er 10 år fra produksjonsdato. Fikk 10% avslag på kjøpssummen som kompensasjon ?
- 11 svar
-
- 5
-
Tenker jeg tar kontakt med Clas Ohlson på mandag og hører hva de sier. Sjekket serienummer på røykvarslerne nå, og hvis man antar at serienummeret øker etterhvert som de ble produsert ser det ut til at den jeg tilfeldigvis åpnet har et vesentlig høyere serienummer enn de øvrige. Det kan jo tyde på at de øvrige er ennå eldre. Men jeg vil ikke åpne de ennå i tilfelle det vil påvirke en eventuell retur.
-
Nei dette er fra produksjonsdato. Står utløpsdato påstemplet bak på røykvarsleren. Og de har også lagt dette inn i software. Står følgende i manualen: "Du må bytte ut Nest Protect etter ti år, med en helt ny Nest Protect. Du kan sjekke byttedatoen skrevet på baksiden av Nest Protect for å se når den utløper. Cirka to uker før den utløper, vises et gult lys på Nest Protect-enheten. Hvis du trykkerpå Nest-knappen, sier den: "Nest protect er utløpt. Bytt den ut nå".
-
Mine gamle røykvarslere var nå blitt 10 år gamle og i henhold til merkingen hadde de nå gått ut på dato. For å erstatte disse kjøpte jeg nye Nest protect røykvarslere fra Clas Ohlson. Når jeg kom hjem og åpnet første pakken ser jeg at produksjonsdato er oktober 2017, og vil da "expire" oktober 2027. Jeg forstår jo at varslerne ikke kommer rett fra produsenten til forbruker, men synes dette var litt vel lenge. Over 10% av levetiden er jo allerede brukt opp. Det er ingen mulighet til å se produksjonsdatoen uten å åpne pakken. Det er et serienummer på utsiden men dette sier deg jo ikke noe sånn direkte. Føler jo jeg burde kunne kreve noe avslag på prisen, eller rett og slett returnere de og gamble på at jeg får nyere ved å handle en annen plass. Eller må man rett og slett bare akseptere at produktene kan ha ligget på lager en god stund? Noen som har erfaring eller tanker rundt denne problemstillingen? Edit: Og for dere som har handlet Nest Protect, hvor lang tid har det typisk vært mellom produksjonsdato og kjøpsdato?
-
Ja en plass må jo de dataene som faktisk blir logget komme fra. Ser nå at jeg har samme problem for andre enheter også. Kanskje energy-databasen har blitt korrupt på en eller annen måte? Ser i loggen at enhetene har rapportert energi jevnlig også de dagene hvor energy history ikke viser noen ting.
-
Hei. Har litt trøbbel med noen av energy visningene i Homeseer. Her f.eks. er en panelovn som jeg vet står på noe hver eneste dag. Allikevel i ukes-visningen i Energy History så er det stadig dager hvor forbruket tilsynelatende er null. Forbruk pr. time siste to tager ser korrekt ut (ovnen er sdatt opp med dag/nattsenk) : Noen idéer hva dette kan skyldes?