Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

borg1n

Medlemmer
  • Innlegg

    308
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Alt skrevet av borg1n

  1. Jeg tenkte omsider å prøve å få gjort noe tilsvarende for å kunne fjernstyre/ overvåke min Flexit S7R med SP30 kontroll-enhet, men jeg lurte på å prøve noe litt enklere og vil således bare sjekke om noen har tenkt/ prøvd på det før og forkastet tanken. Jeg vil gjerne beholde eksisterende SP30 for styring og kontroll, og helst bare legge til noe som bruker den eksisterende SP30 for å lese status og styre ventilasjonen. Og det enkleste jeg kan se for meg i så måte er: a. kobble med til LED diodene for å lese av om det er spenning på de og så lese det av i en ESP32 eller Fibaro Smart Implant b. kobble meg til bryterene på SP30 og kunne "fjernstyre" trykk av bryter, dvs kortslutte poler, enten fra ESP32 eller Smart Implant (a) er jeg trygg på er enkelt og greit, men jeg er usikker på om (b) er så lett å få til som jeg håper eller om bryterene har en slagt lagret tilstand og signaliserer en av 3 tilstander istedet for bare av/ på pulser ved trykking. Jeg antar at tilstandmaskinen ligger i de elektroniske kretsene og ikke i bryteren. Er det noen som har testet og prøvd dette?
  2. For info, Jeg har brukt Danalock v3 med z-wave i flere år (på utebod) og den har fungert mer eller mindre feilfritt. Må bytte batteri ca hver 10-12 mnd men bortsett fra det har den aldri sviktet. Jeg har en ID Lock 150 på ytterdøra og kan vel egentlig ikke si at det er så mye bedre
  3. Enig Bjørnepappa, det høres logisk og rett ut. Jeg prøver en ny runde med manuell rute-config i zwave2mqtt GUI for den enheten som oftest faller ut, så får vi se. Det rare er at jeg når setter den til å bruke en repeater som står like ved, så går det en stund og så rekonfigurerer den seg selv til å ikke bruke den repeateren.
  4. På grunn å svak dekning (noen devices faller av og til ut) så tenkte jeg å sette opp en egen RPI i garasje/ utebod med en z-wave dongle som kan styre noen av mine devices. For å gjøre dette startet jeg rett og slett med å gjøre backup/ restore av min Aeon z-stick5 til en annen slik at jeg nå har 2 stk som kjenner til alle devices. So far all good, jeg testet dette og begge kan styre samme device. Spørsmålet videre er om det er lurt at begge z-stick5 kjenner til alle devices, eller om dette kan medføre at devicene blir forvirret og ustabile. Det jeg egentlig hadde tenkt var å fjerne devices fra begge, slik at begge hadde egne devices og ingen overlappende. Men da slo det meg at dette kankje ikke lar seg gjøre, ettersom om jeg av-installererer devices for en z-stick5 (i zwave2mqtt app) så kjøres det vel en avregistrering mot device også, og da kan det ikke styres av den andre z-stick5 enheten heller. Og da ble min konklusjon at det er bedre å la begge z-stick5 enhetene kjenne til alle devices og bare jobbe mot hver sin delmengde. Noen som har vært borte i samme problematikk før og har en klar formening om hva som er best? Jeg hadde håpet å unngå å avregistrere fra en enhet og så registrere på nytt i den andre da det blir en god del arbeid med devices som ikke er så helt lett tilgjengelig.
  5. Denne kjører på en Rock 5A maskin som kjører Ubuntu. PÅ denne er alle HomeAssistant relaterte processene installert som egne docker containers Jeg kjørte @kolaf sin versjon (har kjørt den lenge og den har vært stabil), men etter 16 april oppdateringen til Homely så sluttet den å virke hos meg. Jeg valgte da å installere @Ronniehl sin docker variant ettersom den passer bedre til min docker baserte HA setup, og den virket helt fint. Jeg har ikke prøvd å re-installere den andre versjonen eller debugge den så jeg vet ikke om det er lett å fikse den.
  6. Dette er ca hva jeg gjorde 1. sudo mkdir /opt/homely-mqtt 2. sudo mkdir /opt/homely-mqtt/config 3. cd /opt/homely-mqtt 4. lage filen docker-compose.yml med følgende innhold version: '3.9' services: homely-mqtt: image: yusijs/homely-mqtt:latest container_name: homely-mqtt restart: unless-stopped environment: - TZ=Europe/Oslo volumes: - /opt/homely-mqtt/config/:/app/dist/config 5. lage filen conf/local.yml med innhold som angitt på github siden 6. kjør kommando: sudo docker-compose up -d (den vil gjerne feile, pga env variabler som ikke er satt, men det er greit) 7. gå til portainer, <ip addresse>:9000, gå til homely-mqtt docker, velg advanced edit, legg til env variabler, deploy denne og da skal det virke (husk å definere mqtt riktig og enable den i local.yml filen)
  7. Jeg opplevde det samme. Jeg hadde en tidlig integrasjon installert som sluttet å virke, og passet da anledningen å gå over til docker-compose varianten som etter 5-10 minutters arbeide kom opp og alt ser ut til å virke veldig bra.
  8. Prøv å sjekk denne guiden https://www.themoderncoder.com/openvpn-installation-and-debugging-raspberry-pi/ FYI, det ser ut tii at det er flere som sliter med det samme, Google: raspberry openvpn restart when connection drops logs
  9. 2 ting å vurdere, 1) du vet at du kan sette din Hytte-router opp som VPN-server, så la din EdgeRouter kobble seg mot den som klient, konfigurere de slik at du har en 2-veis VPN tunnel. Da kan din RPI på hytta addressere hvilken som helst IP-addresse på begge subnet. 2) Om din router på hytta bruker 4G nett så kan det fort være at det er der problemet ligger, at du har korte midlertidige drop-outs på 4G nettet. Men om du sier at OpenVPN kjører stabilt fra andre maskiner på hytta di så er det ikke der problemet ligger. Jeg kjenner ikke til oppsettet ditt og hvordan evt feil manifesterer seg, men jeg vil tro at enten krasjer din OpenVPN klient slik at du kan se feil ved at prosessen feiler og da kan ha en automatisk omstart, eller så skrives det noe på loggen som du kan bruke for å se at linken har feilet, som du kan bruke for å trigge en omstart.
  10. Hvilke routere har du hjemme og på hytta? De fleste (alle?) routere støtter flere typer VPN og etter å ha prøvd flere forskjellige alternativer har jeg nå satt opp en OpenVPN tunnel mellom mine 2 Asus routere og den har fungert stabilt og fint over mange måneder nå.
  11. Jeg har 2 stk 3+ som jeg selger for 300,- pr stk om du er interessert (inkl. boks, SD kort, lader)
  12. Om den er tildelt samme IP addresse som din gamle maskin så skulle den det. Jeg mener å huske at jeg har hatt litt samme type problem tidligere når jeg brukte DuckDNS (jeg bruker cloudflare nå). Det jeg ville gjort er: 1. Forsikre meg om at IP addressen tildelt ny maskin er den jeg tror 2. Sjekke at port mapping i firewall/ router er satt riktig 3. Prøve nå HA fra ekstern maskin med WAN-IPaddr:port (som mappet i FW) - om det virker så vet du at problemet er DNS (Duck-DNS) relatert - om det ikke virker så har du kanskje behov for å legge inn en ny IP address som trusted_proxies i din HA Lokal pålogging kan settes slik at den fortsetter å virke når du bruker ekstern
  13. Prøv å gå rett på IP addressen som den nye installasjonen har fått av router (ikke gå via ekstern duckdns eller annet). Om det ikke virker, prøv å logge på maskin vha ssh for å sjekke at maskinen har bootet og prosessene kjører Sorry, jeg leste deg vel kanskje feil og at intern pålogging virker, dvs det er kun ekstern som ikke virker. Er port-mapping i firewall/ router satt riktig?
  14. Jeg tror kanskje du må si litt mer om hva dette er. Hva er i andre enden av ledningen. Er det direkte til en motor eller er det noe mer "intelligent"? Og finnes det noen annen styring type trådløs? Eller er dette en impulsbryter med 3 eller 4 ledere kobblet til noe annet (f.eks er opp og ned bryter bare en impuls kortslutning av 2 ledere)
  15. De handterte betaling for import til Norge, jeg fikk alt fiks-ferdig av de
  16. Jeg klarer meg fint med 1 disk, erfaringsmessig så ryker power-supply før SSD.
  17. Om du bare skal kjøre Homeassistant på den er det mer enn nok, jeg vil tro at 32GB er en grei størrelse for HA (iallefall slik jeg kjører det)
  18. Jeg har satt opp litt ymse de siste 3-4 mnd; docker, portainer, Ubuntu, Debian, proxmox, 3 forskjellige VM miljøer, windows. Jeg tror at jeg har fått en ny favoritt med proxmox. Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor lett den var å sette opp, spesiellt om man bruker installation scripts som finnes for ganske mye. F.eks. å sette opp en ubuntu server med docker miljø og så installere frigate etc tok meg en par dager (noen timer her, noen timer der). Å sette opp det samme med proxmox server med homeassistant og frigate tok meg neppe mer enn 2t totalt (men da kopierte jeg riktignok det meste av config filer for frigate). Om du skulle ønske å teste HA-VM på proxmod er dette i store trekke hva du må gjøre: 1. Last ned proxmomx image og bruk Etcher (eller tilsvarende for å lage bootable image på en USB stick) 2. Sett USB i PC, reboot, gå inn i bootmeny (F10 på de fleste maskiner), velg å boote fra USB 3. Kjør installasjon (velg advanced mode for å sette riktig minne/ disk) 4. Log inn på proxmox web-server (port 8006) med bruker/ passord du har satt 5. Gå inn i console og kjør script for installasjon av Homeassistant VM, svar på relevante installasjons-spm 6. Sjekk at HA er satt til start on boot og har privileged mode for tilgang til USB devices 7. Når din HA VM kjører kan du kjøre restore til det image du har tatt backup av (alt dette gjør du på drøyt 30 min, + tid for plundring)
  19. Riktig. Det mest vanlige er for å bygge router eller firewall (type pfsense), men det kan også brukes for å ha egne porter per VM, f.eks om du har behov for reservert eller mer kapasitet for en tjeneste. iKoolCore har riktignok 2 typer, en med 4 nettverksporter og en annen NUC variant med bare 1.
  20. Akkurat nå brukes den som "bokstøtte", jeg har installert Proxmox og har en win11 lisens som er aktiv der, men ellers ingenting. Jeg skulle egentlig kjøre Frigate eller BlueIris på den, men Frigate (med 3 kamera) kjører så bra og effektivt på min Rock5a (med Coral) at jeg ikke trengte sette det opp på iKoolCore maskinen. Akkurat nå kjører min Rock5a Docker med Frigate (3 kamera), MQTT, NodeRed, MariaDB, HomeAssistant, ESPHome, Portainer, Cloudflare etc og såvidt jeg kan se ligger lasten på ca 25% av total CPU og Inference speed for Frigate er under 10ms.
  21. iKoolCore: https://www.ikoolcore.com/ Jeg bestillte fra deres nettside, de hadde kampanje i november. Og de hadde veldig god service; de gjorde en feil og da jeg tok kontakt for å få ordnet det tok de umiddelbart afffære og ordnet opp i allt. Rock 5a: Jeg bestillte Rock 5a her: ROCK Pi 5 Model A , ROCK 5A Radxa RK3588S- 8core development board, RAM 8G 16G optional - AliExpress Jeg kjøpte ellers noe utstyr til den her: Rock5 Model A – ALLNET China og jeg anbefaler evt kjøp av Rock 5A/B fra de + litt reviews av iKoolCore R2 SST TulsaKingCreativeRefresh RegularPrice 15s 16x9 NO (youtube.com) https://www.youtube.com/watch?v=3xXHuQWnmVc
  22. Jeg kjøpte før jul en Rock 5a og er veldig fornøyd med den. Den kommer med mye RAM og god CPU, kan kjøres med SD kort, eMMC eller Mini PCIe disk (via adapter). Akkurat nå har jeg satt den opp med en Mini PCIe Coral enhet og kjører Frigate + Homeassistant på den. Aside: Jeg kjøpte også en iKoolCore R2, men det blir totalt overkill for å kjøre Homeassistant e.l. på. Men om du skal ha en Proxmox server med mye rart på i tillegg er den slett ikke så ille 🙂
  23. Jeg tipper at R-208 er for wifi-tilgang fra internett, dvs er wifi-gateway. Jeg tenker at I-167 + X-165 + uHome i mitt eldre anlegg er integret i X-265 + R-208 i den nyere versjonen. I mitt eldre anlegg kan jeg kontrollere settinger vha kontroll-panel på I-167, men om jeg ønsker å bruke app eller ha tilgang til systemet fra Internett så må jeg ha uHome GW også.
  24. Jeg har et tilsvarende system installert hjemme, men en litt eldre utgave. - trådløse termostater tilsvarende T-169 - sentralenhet X-165 + M-160 - Wave Plus Gateway Jeg bruker GitHub - dave-code-ruiz/uhomeuponor: Custom Component to connect Home Assistant with Uhome Uponor Smatrix App i HA, men bruker den stort sett bare for å lese status. Jeg lar Uponor sin logikk styre varmen og syklusene og har ikke prioritert (eller hatt tid) til å gjøre noe mer. Uponor sine system med sentralenhet, gateway og app har fungert stabilt og greit for meg (i ca 6 år). Jeg kan ikke huske at det har vært noen større problem enn at gateway har fallt ut noen få ganger og måtte restartes. Dave-Ruiz integrasjonen har også fungert greit og stabilt og når den har falt ut så har det vært grunnet at Gateway har fallt ut. Men batteristatus rapporteres som 100% hele tiden og "varme-modus" på termostat (heating vs idle) kunne kanskje vært litt bedre? (uansett en liten detalj). Og om jeg velger å justere temperatur i HA så mener jeg å huske at det alltid oppdateres riktig i Uponor. Uponor sin app er også ok, men har ikke veldig mye funksjoner og smartness, det er bare det helt basic såvidt jeg husker. I sum så vil jeg tro at det du prøver er minst like stabilt og bra som noe annet. Gateway'en er vel det kritiske så det er greit at den har en litt sterkt wifi-signal tenker jeg.
  25. Er du sikker på at type E virker i HomeSeer? Jeg prøvde å sette type E opp i HomeAssistant og endte til slutt opp med å gå over til type P. Det er riktignok 1 år siden, mye kan ha blitt bedre siden da
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.