rozon
Medlemmer-
Innlegg
33 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
1
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Nedlastninger
Artikler
Regler
Hendelser
Galleri
Store
Alt skrevet av rozon
-
Skal koble til noe kablet utstyr i garasjen, og trenger derfor et kablet nett der ute. Det eksisterende trådløsnettet i huset dekker faktisk garasjen relativt greit, så jeg tenkte å bruke dette istedet for å legge ut en kabel. Dagens trådløsnett er levert på en Ubiquti UniFi AP AC Pro. Forslag til dings jeg kan koble i garasjen som kan plugges i en switch? Jeg ønsker helst en bridge løsning som gjør nettverket sømløst mellom hus og garasje.
-
Den funker. Bryteren funker ikke enda. Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Da var første PR på deCONZ til Domoticz lagt inn. Plukker opp lamper og lar deg styre disse i Domoticz. https://github.com/domoticz/domoticz/pull/2772 Hvis du vil teste dette så er det fullt mulig uten å kludre til setup du allerede har. :) Lurer du på noe, så bare spør. Skal også legge til sensorer, men det blir en senere PR da jeg må teste en del mer før jeg tør sende den inn i development. I første omgang IKEA brytere og sensorer, deretter sensorer jeg får info om. :)
- 3 svar
-
- 3
-
Og sånn plutselig nå kommer sensorene inn uten problem. Ingenting er endret, men plutselig virker det. Er ikke stabilt dette... Edit: Ok, 1 kom inn uten problem. Endte opp med å bruke en ny RPi 3+ og samme DB og da virker alt rimelig greit.
-
Ok, så kjører jeg beta da... Men har ikke satt opp noe beta channel på apt sources, og det er .34 som kommer der. Her er et screen fra deCONZ appen på RaspBee: Sensoren er der, men ikke i web UI.
-
Nei, fikk ikke bedre resultat. Men, jeg kan ikke vite om naboen har pærene sine på og det er veldig upraktisk å måtte banke på alle dørene for å skrudd av alt ZigBee utstyr for å pare en sensor. Jeg har vel kjørt deConz i 2 år og var kjempefornøyd lenge. I april ble jeg kjempehappy for å kunne bruke sensorer, men nå virker ikke det lengre, og i hele perioden fra april har det vært 1-2 lamper som må cycles hver dag. Sånn var det ikke før! Kjører ikke beta software. Kjører release: https://www.dresden-elektronik.de/funktechnik/solutions/wireless-light-control/raspbee-gw-sd-card-image/?L=1
-
Done that, men det er ikke en praktisk løsning... mer en walk around the big pink elephant. Produktet er blitt ustabilt. RaspBee var dønn i den tiden jeg kjøpte, og den vekket til liv døde Hue pærer osv. I dag er det nesten en daglig ting å gå rundt i huset å skru av og på lamper som er blitt inaktive i RaspBee over natten. Og ja, jeg har testet med flere versjoner og det funker av og til med noen versjoner. Jeg har desverre ikke tid til å være QA for Dresden, og jeg vil ikke bruke noe som av og til virker.
-
Har hatt deCONZ på en RasbeeGW kjørende i de siste årene. De siste månedene har jeg også hatt Ikea sine Motion sensorer og alt har virket perfekt. Til i går. Oppgraderte HASS. Da klikka deConz modulen i Hass. Oppdaterte deConz. Vips der fikk jeg ikke lengre paret sensorene. Shit! Rigga opp en annen deConz på USB som jeg hadde liggende. La inn samme FW som Rasbee og vips. Der paret de med en gang! Tilbake å prøve på Rasbee... No luck. ARGH! Noen tips?
-
På soverommet har jeg bevegelsessensor og bryter. Tanken er å ha bevegelsesstyrt lys når bryteren er PÅ. I tillegg vil jeg at bryteren slår av og på lyset når den brukes, så jeg slipper vente 15 minutter på at lyset skal gå av når jeg legger meg. Tanker eller optimaliseringer på koden? - alias: "E2 Bedroom Skru av lyset etter 15 minutter" trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.e2_bedroom_motion to: 'off' for: minutes: 15 seconds: 00 action: - service: light.turn_off data: entity_id: - light.e2_soverom_taklampe - alias: "E2 Bedroom Skru på lys ved bevegelse" trigger: - platform: state entity_id: binary_sensor.e1_bedroom_motion to: 'on' condition: - condition: state entity_id: 'switch.bedroom' state: 'on' action: - service: light.turn_on data: brightness: 255 entity_id: - light.e2_soverom_taklampe - alias: "E2 Bedroom Turn off lights switch" trigger: - platform: state entity_id: switch.bedroom to: 'off' action: - service: light.turn_off data: entity_id: - light.e2_soverom_taklampe - alias: "E2 Bedroom Turn on lights switch" trigger: - platform: state entity_id: switch.bedroom to: 'on' action: - service: light.turn_on data: brightness: 255 entity_id: - light.e2_soverom_taklampe
-
Takk for tips, men hadde allerede basicen. Hårene reiser seg i nakken... Brukte 2 timer på å mikse opp og ned på sekvensen min. Som et last ditch tok jeg å klippet den ut av "packagen" og inn i automations.yaml... Så virka dritten.
-
Kommer fra Domoticz der dette var plankekjøring. Ikke så stødig i HASS enda, men.. Har ca 20 bevegelsesensorer i huset som skal skru av og på lys. Hvordan gjøre det enklest mulig...?
-
I større prosesser tenker man gjerne på innslagskost også, og da hjelper hysterese. På en varmeovn vil man bruke effekt med en gang man skrur på, men varmen kommer først seinere. Derfor er det mer energieffektivt å la temperaturen gå over set verdien med færre innslag enn hyppige justeringer. Er jo hvor mye man vil gjøre ut av det liksom.
-
I dag krasjet databasen min. DeviceStatus tabellen er helt tom, og huset er rimelig statisk. Det får meg til å tenke litt på fremtiden til Domoticz, som jeg ikke ser på som veldig lys med mindre det gjøres store endringer. Joda, jeg gjennoppretter fort databasen og det er ikke helt grunnen til dette innlegget. Det jeg vil frem til er en smule tyngre. Domoticz oppstod sammen med RFXtrx transceiverne, og veldig mye av bakgrunnen og hvordan ting gjøres i Domoticz er knyttet til nettopp disse gamle (stødige) og udødelige protokollene. Vi ser jo dette i device lista vår der nye Z-Wave enheter blir lagt inn som gode gamle Oregon instrumenter. Saken er den at å legge til ny hardware i Domoticz er å translere den nye dingsen til et format som kan passe med eksisterende devices. Sånn kan vi fortsette i mange år til, men kaster vi på en måte perler for svin med å støtte opp rundt dette istedet for å starte prosessen med å modernisere systemet? Jo mer hardware vi lager støtte for, jo mer omskriving blir det den dagen vi endelig må skifte tankesett. Og vi vil en dag måtte gjøre noen endringer. Domoticz er fortsatt det "beste" valget av system dersom du ønsker: * web basert oppsett av alt * tight kode som kan kjøres på hva som helst * open source * god støtte for hardware Dette endres ikke, og er du en som bare installerer og bruker Domoticz så er bekymringene mine langt utenfor det du trenger tenke på. Er du derimot utvikler, eller kanskje en utstyrsleverandør, så er dette ting man må ta med i bagasjen.
-
Ikke fra UI. Men ser det kunne vært nyttig.
-
Legg til libpython3.4-dev så virker Python i beta. Sitter akkurat å skriver en Python plugin, så... Python virker, men ikke alltid koden min
-
Ser at du ikke har noe hysterese mellom AV og PÅ. Du risikerer at ovnene går av og på hvert minutt dersom du ikke har et vindu. Eksempelvis ikke skru på ovnene før temp er 2.5 grader under og la dem stå på til temperaturen er 2.5 grader over.
-
- 5 svar
-
- 1
-
Den «neste» triggeren så står jo lampen på, og etter 5 minutter vil den da gå tilbake til på. Nested logikk er menneskelogikk, som skjelden implementeres i programmer.
-
Du har jo TCP/UDP så her er det fantasien din som setter begrensninger. MQTT er greit om det er flere ting som skal dele samme data, men da er senter i hjemmekontrollen din MQTT og alle deler er desentralisert. Det betyr mer intelligens/konfigurasjon i felt, og det gjør systemet mer kompleks i feilsøke i. MQTT øker også latency over andre mer direkte kommunikasjonsmetoder.
-
Hva mener du med å styre? https://www.domoticz.com/wiki/ESP8266_WiFi_module https://www.letscontrolit.com/wiki/index.php/Tutorial_Domoticz_Switch
-
Tuklet med smarthus siden 2003. Erfaringen er at gir man det litt tid, så funker det. ;-)
-
Du kan bruke Blocky for dette. Her aktiveres lys når sensoren ser bevegelse, og når sensoren "går av" står lyset på i 300 sekunder ekstra. Denne er det fruen som har laget, og synes Blocky er greit for å øke WAF.
-
Enda enklere å la være om du ikke har et spesifikt formål med det. Ser den, men MQTT er beregnet på at sensorer snakker direkte med MQTT serveren og noder abonnerer på data og at nodene er desentralisert. Når du bruker systemer som noder i MQTT mener jeg man kanskje bør vurdere om man har rett system til å begynne med. Selv jobber jeg for at Domoticz skal være eneste system i huset, og valget falt på Domoticz nettopp fordi da slapp jeg kjøre flere systemer. Så langt har jeg ingenting som Domoticz ikke takler. For noe så enkelt som det trådstarter driver med/spør om så er MQTT helt unødvendig.
-
Istedet? Hvilken funksjon gir MQTT som du ikke har i Domoticz? Alle sensorer jeg har er representert i Domoticz. Alle brytere jeg har er representert i Domoticz. Domoticz gjør all logging jeg er interessert i.