mroek
Medlemmer-
Innlegg
135 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
1
mroek vant dagen sist 1. august 2022
mroek hadde mest likt innhold!
Hjemmeautomasjon
-
System
Homey
Nylige profilbesøk
Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.
mroek sine prestasjoner
-
Jeg har bare et bilde av prototype-oppsettet mitt: Det er bare loddet noen stive ledninger til kortet, som så er stukket ned i koblingsbrettet du ser under. Antennen er jo loddet direkte på kortet.
-
Den fungerer vel bare med analoge målere? I denne tråden er det jo primært snakk om nyere digitale målere som har en LCD, og ikke telleverk/sifferhjul.
-
Jeg ser i min historikk at jeg bestilte herfra: https://www.aliexpress.com/item/32906580490.html Jeg tror nok at hvis det står 868 MHz, så stemmer det nok i de fleste tilfeller. Se f.eks på denne: https://www.aliexpress.com/item/1005003781140201.html Her er det jo flere varianter, og de listes opp under "Colors", der det står 433 MHz eller 868 MHz.
-
Den setningen var nok litt tvetydig, beklager. Jeg mener bestemt at dette ikke er et problem, og at kommunen oppkonstruerer en problemstilling for å slippe å måtte forholde seg til at folk ønsker tilgang på sine egne data. De gjemmer seg bak GDPR, med argumentet om at vannforbruk i et hus er personidentifiserbare data, og at de dermed er forpliktet til å beskytte disse. Dette sånn i tilfelle eiendommen selges, og forrige eier passer på å sette opp en mottaker i nabolaget for å overvåke ny eiers vannforbruk... Jeg skulle gjerne sett dette vurdert i en rettsinstans, men det tror jeg neppe kommer til å skje. Uansett kunne kommunen valgt å være litt smidig. I mitt tilfelle så tilbød jeg å dekke kostnaden (fratrukket alder/nedskriving, siden disse uansett må byttes etter x år) for bytte av vannmåler om jeg skulle selge huset, men det fikk jeg ikke en gang noe svar på. Kommunens mann fremsto i mitt tilfelle som temmelig arrogant, for å si det rett ut.
-
Jeg fikk tatt ut min egen nøkkel direkte hos Kamstrup ja, men det er helt sikkert fordi min kommune ikke helt har visst hva de gjorde da de bestilte målerne. De skulle helt sikkert ha lagt bestillingen på en slik måte at de selv var registrert som eiere i Kamstrup sitt system, og dermed hadde kontroll på at ingen andre kunne få tak i målernes produksjonsdata (som denne nøkkelen er en del av). Når den tid kommer at måleren må byttes på nytt (bør være minst 10 år frem i tid for min del), så håper jeg dette er løst på en bedre måte.
-
Det er jo supert for dem som bor i Sandnes og trenger dette, men sånn generelt er det jo bare tragisk at hver kommune kjører sine egne regler for dette. Skulle vært interessant å vite om Sandnes kommune faktisk har gjort en juridisk vurdering av dette og kommet til motsatt konklusjon av mange andre kommuner, eller om de bare har tenkt at dette umulig kan være et problem (og det mener jeg bestemt at det ikke er).
-
Jeg skummet gjennom dokumentet du linket til, og basert på det er jeg ikke optimist på dine vegne. 😞 Det nevnes ikke kryptering der (som jeg så), men uansett hvilken trådløs standard de bruker, så tror jeg du kan ta for gitt at dataene er kryptert, så da er du avhengig av å få tak på nøkkelen, og den får du nok neppe utlevert av kommunen. Hvis de har valgt å bruke LoRaWAN, så sender måleren kun data en gang hver 7. time (unntatt alarmer som sendes umiddelbart), og det er ubrukelig om man ønsker å logge forbruk oftere. Den støtter jo også WM-Bus, men om den sender data oftere da er ikke godt å si. I begge tilfeller er du uansett avhengig av nøkkelen, som du neppe får tak i. Det står også at den støtter NFC for "datalesing og konfigurasjon", men det er nok tvilsomt om det kan brukes av sluttbruker. Der kan du jo gjøre et forsøk med en telefon som støtter NFC. Bare installer en generisk NFC-app (foreslår NFC Tools) og se om du får lest av noe nyttig. Det kan hende du får lest ut grunnleggende data, men jeg tviler litt. Siste mulighet er kamerabasert avlesning, men jeg vet ikke om det finnes noen ferdige løsninger som kan lese av en LCD som på denne måleren. Du må nok eventuelt lage det selv, og det vil jo kreve en god del innsats og kunnskap. Sånn ellers fant jeg følgende morsomhet (i hvert fall for programmerere) i dokumentet: * CRC: Syklisk Overflødighet Kryss av, en sjekksum hvilken bekrefter at de programvare kilde kode er riktig. CRC står for "Cyclic Redundancy Check", men å direkteoversette det med "Syklisk Overflødighet Kryss av" vitner om null kunnskap hos oversetter.
-
Uten at det har noe med problemene med bygging av prosjektet, men du skriver at du har fått dekryptert nøkkelen til din Multical 22. Er det faktisk det du mener, eller har du fått tak i nøkkelen på annet vis? Det å dekryptere den er bortimot umulig uten enorme mengder datakraft (eller særdeles mye flaks), så jeg ble litt nysgjerrig på det. Når det gjelder problemet med å bygge, så testet jeg å klone det repoet du nevner, og det bygger fint i Visual Studio Code med PlatformIO her hos meg. De eneste to endringene jeg gjorde var å rename config_template.h til config.h (ingen endringer i filen), samt å bytte navn på board (under env:esp8266) i platformio.ini fra d1_mini_lite til nodemcuv2. Hvorfor det da ikke bygger hos deg er vanskelig å svare på. @monsivar Ja, det er FlowIQ 2200 jeg har, og leser av data fra. Har du laget noen hardware enda, og har du tilgang på nøkkelen til måleren din? @Dezzorex Har du bygget sammen en mottaker med D1 mini og CC1101 enda?
- 208 svar
-
- 1
-
Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)
mroek svarte på roarfred sitt emne i Strømsparing og strøm-overvåkning
Jeg testet akkurat en tvangsdisconnect på den fra routeren (den er på sin egen SSID/wlan), samt en reset av Pow-U, og nå kom den tilsynelatende i gang på normalt vis, og webinterfacet er tilgjengelig igjen. Routeren min blir i praksis aldri rebootet (strømbrudd er i grunnen unntaket), og problemer i nettet er som oftest andre steder. Merkelige greier. MQTT-serveren kjører på en Homey, og er normalt sett også stabil. -
Lesing av AMS data (AMS/HAN -> IoT)
mroek svarte på roarfred sitt emne i Strømsparing og strøm-overvåkning
I det siste har min Pow-U koblet seg av og på MQTT-serveren en god del, og i dag tenkte jeg at jeg skulle sjekke web-interfacet på den, men det får jeg ikke lastet. Det laster noen ganger delvis, men ikke slik det skal. Jeg testet både reset og å plugge den ut, men den vil ikke. Den rapporterer data over MQTT, men den kobler seg av og på forholdsvis hyppig. Den rebooter ikke, for jeg loggfører oppetiden. Merkelige greier, den har vært stabil i månedsvis før den nå har begynt å kødde (dette er den eldre versjonen, koblet til en Kaifa-måler). Firmware er 2.2.16, mener jeg å huske. -
Det hjelper lite, problemet er at alt er TLS, altså kryptert. Det hjelper ingenting å kjenne MQTT-strukturen deres med mindre man får hacket hver enkelt enhet til å kommunisere ukryptert med ens egen broker (eller eventuelt få den til å akseptere et egengenerert sertifikat). Ingen enkel oppgave.
-
Jeg tipper at de har bestemt seg for å droppe lokalt API, siden det på sett og vis reduserer verdien på skyen deres. Den har jo en opplagt salgsverdi hvis/når de havner i skifteretten, og jeg gjetter på at en tredjepart vil kjøpe hele skytjenesten og deretter innføre abonnement på den.
-
Men det skal fremdeles bevises en årsakssammenheng. Vi beveger oss uansett bort fra temaet om reklamasjon nå.
-
Når det gjelder det med forsikring, så mener jeg bestemt at det er slik at også der må det bevises en årsakssammenheng for at selskapet skal kunne redusere en eventuell erstatning. Med andre ord, hvis man ser spesifikt på elektro, så må forsikringsselskapet bevise at det er noe huseier har gjort selv som var årsak til skaden. Det er ikke slik at i det øyeblikk en huseier har gjort noe på det elektriske som skulle vært gjort av en autorisert bedrift, så er man plutselig rettsløs og uten forsikring.
- 35 svar
-
- 1
-
Det er på mange måter litt rart at enhver har lov til å skifte bremser på egen bil (og gjerne selge den etterpå), men ikke gjøre selv ganske enkle ting i huset sitt, så snart det er strøm involvert. Det er likevel en digresjon, og hovedspørsmålet her er fortsatt om det er slik at "Forskrift for elektrisk utstyr §21" rent juridisk trumfer forbrukerkjøpsloven, og det tror jeg faktisk ikke den gjør. Man vinner normalt sett ikke frem i en rettssak uten å bevise en årsakssammenheng, og i dette tilfellet så prøver butikken å vri seg unna en reklamasjon helt uten å bevise noe som helst. Virkelig? Du mener at ALT "uautorisert" arbeid faktisk er en sikkerhetsrisiko? Gjelder det alle fagfelt, eller er det primært elektrikere du tenker på?
- 35 svar
-
- 1