-
Innlegg
214 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
-
Dager vunnet
4
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Nedlastninger
Artikler
Regler
Hendelser
Galleri
Store
Alt skrevet av Tverfyll
-
Det ser ut som det står en controller fra carel i skapdøren Dette er det nærmeste jeg kommer med det bildet du har tatt. https://www.carel.com/ir33-series-na Om du åpner boksen så står det helt sikkert et typenummer som er mulig å søke opp.
-
Jeg ser du bruker en CASE for å oppdatere data. Kan det være noe her ved at koden ikke kjører når den bytter case mellom produksjon og forbruk? Bare en tanke med det lille jeg ser av koden din.
- 715 svar
-
- 1
-
Hvilket batteri er best for lengst levetid utendørs?
Tverfyll svarte på Tverfyll sitt emne i Automasjonskaféen
Hvis det viser seg at disse batteriene er det beste for formålet, så er det absolutt en mulighet ja. -
Hvilket batteri er best for lengst levetid utendørs?
Tverfyll publiserte et emne i Automasjonskaféen
Hei. Jeg har begynt å dypdykke ned i batteriverden, og er i ferd med å gå meg fullstendig vill. Jeg er på jakt etter ett batteri hvor jeg får lengst mulig levetid. Dette skal drive en sensor som skal stå utendørs. Det er snakk om en NB-IOT node som trekker lite strøm. Det finnes jo et hav å velge mellom. Jeg trenger et batteri som er god på å levere lav strøm over lang tid, med et stort temperaturspenn. Lipo batterier er jo enkle å få tak i til en rimelig pris, så det er jo et alternativ. Jeg har sett litt på 18650 batterier, da noen av disse kommer med innebygget sikkerhet. Jeg kan da også skalere opp så mye kapasitet som jeg ønsker. Utfordringen her er at jeg sliter med å finne batteriholdere som takler flere en 2 batterier med fornuftig leveringstid. Det går jo også an å bruke blybatteri, men vekt/Wh ratioen er jo ganske dårlig, så jeg vil slippe et 80Ah blybatteri. Så, hva finnes av batterityper som anbefales? -
Hei. Finnes det noen wifi-termostater som har mulighet for lokal kommunikasjon? Dette skal brukes til en enkel løsning for styring av vannbåren varme i 3 rom. Jeg ønsker derfor å montere termostat i rommene det gjelder, med wifi-kommunikasjon mot varmeanlegget slik at jeg slipper å trekke opp kommunikasjonskabel. Jeg tenker det kan være greit å bruke en termostat, da denne har god brukergrensesnitt med tanke på endring av settpunkt og avlesing av temperatur. Jeg kommer til å legge reguleringen i varmesentralen, så det er i utgangspunkt bare settpunkt og romtemperatur jeg er ute etter. Jeg ønsker derfor å kunne lese(og kanskje skrive) settpunkt og romtemperatur++ til/fra termostaten rett på nettverket, slik at jeg slipper å gå via en 3.part skyløsning. Er det noen som erfaring med dette?
-
Ja, alt ordner seg nok når matter kommer...
- 9 svar
-
- 2
-
Jeg kan heller ikke skjønne at det skal være noe problem å bruke en annen strømforsyning en den orginale. Det jeg tror er problemet her er at du har kjøpt en dimbar trafo, som kan ha noe elektronikk som gjør at 24V ikke alltid er 24V. Jeg ville derfor byttet til en standard 24VDC strømforsyning. Er du sikker på at du ikke har byttet om + og -?
-
Om du ser på Schneider PowerTag (Som er akkurat det samme, med annen logo), så har de en Modbus/TCP enhet som du kan lese data ut fra. Mulig du kan lese Elko sine tags rett inn i Schneider sitt system, da det tross alt er samme komponenter.
- 14 svar
-
- 3
-
Hei. Jeg har såvidt begynt å se på LoraWAN via TTN. Hvis jeg har forstått det riktig, kan man dra nytte av andre sine Gateways for å få bedre dekning. Det jeg ikke helt forstår er hvordan jeg kan registrere min sensor opp mot "TTN-nettverket". Kan jeg registrere en sensor i nettverket slik at denne automatisk kobler seg opp mot nærmeste gateway, eller må jeg montere opp min egen gateway for å lese inn data? Hvis jeg må montere inn min egen gateway, hvilken fordel av "samarbeidet" får jeg da? Vil nettverket oppføre seg som et Mesh-nettverk hvor de andre gatewayene router data videre til meg?
-
Har du mulighet til å justere response timeout, og pollefrekvens i hs? HS tror den snakker med en TCP device, som har helt andre hastigheter en en RTU device. det kan derfor hende at HS spammer aggregatet, og gjør at det til slutt kutter kommunikasjonen.
-
Flow control skal kunne endres i nedtrekksmenyen. Local port nummer er den du skal sette til 8234 ja. det finnes mange forskjellige modbus tcp/rtu gatewayer. det har ikke noe å si at oppsettet ser helt likt ut, da funksjonen er den samme Har du sjekket at modbus er aktivert i aggregatet?
-
t1
-
Med den logikken bør du ikke trekke så ofte ned i do heller, da det går ganske mye energi på det. Jeg mener at "en indikasjon" ikke har noe verdi. Hvis man først skal logge noe, kan man jo like gjerne gjøre det skikkelig.
-
Vannmengde er så vidt meg bekjent ikke proporsjonalt med energiforbruk. Som nevnt trenger man mer info en det som er tilgjengelig for å beregne energiforbruket
-
Dette er nok mer en gimmick en en brukendes enhet. Det er ikke nok info tilgjengelig til at dusjhodet kan beregne energiforbruket i dusjen på en god måte. Vannmengden kan til dels brukes, da man vil få en indikasjon på hvor mye vann som går til dusjing. Men for de som ikke betaler pr m3 for vannet, er ikke vannforbruket spesielt relevant.
-
Men hvor lå problemet? Var det hos Tibber, eller Windows?
-
Kan dette ha noe med hvor i landet man bor? Mtp. at feilen sier at prisinfo mangler, kan de ha en sammenheng med hvilken sone man tilhører? Kun en teori, da det tilsynelatende ikke er så mange andre fellestrekk ved hvem det feiler hos.
-
Ikke er DSB særlig imponert heller
-
Det er egentlig ikke så komplekst når man tenker gjennom det. Verdiene du får over Modbus er Signed16bit, som vil si at bit 15 er +/-Bit Det betyr at verdien 32768 kommer som -32768 over Modbus. For å konvertere denne til et positivt tall(eller unsigned om du vil), legges 65536 til. Dette gjøres for begge integer.(MSW(Most significant word) og LSW(Least significant word)) Deretter settes disse to Unsigned16bit integerne sammen til et Unsigned32Bit dataord. Dette gjøres ved å multiplisere MSW med 65536(Fordi 65536 er verdien av Bit16 i et dataord. Også beskrevet som 2^16) Deretter legges LSW til for å få riktig verdi. Flexit har av en eller annen grunn valgt å ta utgangspunkt i 1.1.2016 som sitt "0-punkt". Det som er vanlig er å bruke unix timestamp som tar utgangspunkt i 1.1.1970. De har også valgt å legge inn filterskift til et timestamp, heller en "Tid igjen" verdi. Kalkulatoren på windows er forøvrig et godt verktøy nå man skal lære seg, eller regne på binærtall hvis man velger den som heter programmering.
-
Hei. Jeg er på jakt etter en mikrokontroller som får strøm over PoE Native. Er dette noe som finnes lett tilgjengelig? Jeg ønsker først og fremst å bruke den mot TSS721 for å lese HAN-porten, men jeg har mange ideer for et slikt kort. Jeg ønsker da at den har kablet Ethernet, og ikke Wifi da det ikke er tilgjengelig wifi over alt.
-
Det er slik en termostatstyring fungerer ja. hvis du ønsker 23 grader i rommet vi du med en normal hysterese på 0.5grader få en termostat som slår seg på ved 22.5, og av ved 23Grader. Det blir litt som å kjøre bil, ved at du gir full gass når bilen kommer under 75, og slipper gassen helt når du kommer over 80. Du kommer deg frem på lik linje med alle andre, men det blir ikke den mest behagelige turen. Det er derfor jeg mener en regulator med 0-100% styring er den beste måten å regulere temperatur, når man tross alt har et vannbåren varmesystem til hundretusener av kroner😁
-
Jeg vil gjøre deg oppmerksom på at Z-water er en Rele-modul, som innebærere at varmen er enten PÅ eller AV. Dette betyr at du vil få en hysterese på temperaturen i rommet. Normalt sett vil temperatursvingningen ligge mellom 0.5-1Grad. Hvis styringen du har idag er regulert 0-100%, vil du merke at varmen oppfører seg annerledes når du bytter til z-water. Om dette er noe du bryr deg om er opp til deg, men det kan være greit å vite om slik at du kjenner til forskjellene på de forskjellige løsningene.