Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

expl

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av expl

  1. Bra du fikk det til å fungere 👍 Skal teste på en veldig treg varme i garasjegulvet snart, der må jeg nok forvente å prøve meg frem litt...
  2. Du kan også prøve en annen termostat enn den innebygde i HomeAssistant. Jeg har brukt Versatile thermostat som har en helt annen tilnærming - litt PWM-strategi som autojusterer seg etter hvor langt unna den er ønsket temperatur. Det er mange innstillinger, men det er et par eksempler på parametere for ulike typer varmekilder i dokumentasjonen.
  3. @Christian_Ja, det er nok noe sånt som må til for å få fokus nok til å faktisk komme i mål...kan i alle fall si at det gjelder meg. Jeg har alt av utstyr som jeg tenker må til, RS485->TTL-adapter, ESP-prosessorer, original WiFi-modul, oscilloskop. Men - får aldri prioritert dette. Kunne gjerne vært vertskap for en liten hacker-event ved Gardermoen etter at jeg er tilbake fra ferie rundt 15.07
  4. Det er nok billigere og enklere å fikse til en RPi enn da jeg startet for et par år siden 🙂 Brant også et minnekort etter kort tid, og har holdt meg unna RPi siden det. Ytelsen på en liten Intel-prosessor er uansett overlegen og så får du gjerne med 128 eller 256 disk som gir mulighet for å lagre litt media også. Nyttig om man f.eks. bruker MusicAssistant som jeg gjør på hytta for spare litt mobildata 🎶
  5. Jeg synes man får vesentlig mer om man styrer unna RPi. Og så må man jo i tillegg ha en SSD-disk e.l. fordi minnekort både er tregt og har kort levetid. Bruker selv Intel NUC. Da kan man få en 5-6 år gammel brukt med flerdobbel ytelse av RPi til samme eller lavere pris.
  6. Vil si at HomeAssistant kan være gi en god løsning her. Har selv to HA maskiner kjørende, én hjemme og én på hytta. For fjernoppkobling har du jo mulighet for å gjøre det enkelt med den betalte løsningen fra NabuCasa, eventuelt sette opp selv vha. CloudFlare. Begge disse fungerer utmerket stabilt også der hvor man har mobilnett og dobbel NAT. Siste versjon av mobilapp for Android og iOS støtter oppkobling til flere HA-servere. Ellers er det en god løsning å hente over utvalgte data fra hytta til instansen hjemme ved hjelp av "Remote Home Assistant" som foreslått av Borg1n. GitHub - custom-components/remote_homeassistant: Links multiple home-assistant instances together
  7. Hei! Jeg har WiFi adapteret og det fungerer - dette kommuniserer med ventilasjonsaggregatet via RS885 i RJ11-pluggen. Ensy tilbyr også et Modbus-adapter. Planen min er, som du er inne på, å logge det som går via RJ11-pluggen. Med WiFi adapteret kan man sende ulike kommandoer og logge det som går frem og tilbake. Da er det bare å analysere og legge inn dette i koden på en ESP-kontroller. Jeg har alt av hardware liggende klart til å koble seg på, bare å ta seg tid som gjenstår. Om du har tid og lyst til å prøve, har jeg det som trengs av "hardware" liggende.
  8. Da har den i alle fall to stemmer 😏
  9. Jeg er i alle fall enig i at det du forventer må være det logiske. Får bare håpe noen plukker opp feature-request-en din. Kan du legge ut en link til den?
  10. Supert! Ja, termostat er litt grunnleggende når den kanskje viktigste egenskapen til HA er å kunne blande produkter fra ulike leverandører. Jeg har en helt tilfeldig blanding av produkter for temperaturmåling og styring av varmeovner f.eks.
  11. Lette litt rundt nå - jeg har også litt dårlig erfaring med generic_thermostat så skulle gjerne hatt noe annet. Dette er jo en åpenbar kandidat til å bli flyttet til GUI snart sammen med andre "helpers" Fant Smart Thermostat som er ganske så avansert. Litt nedi beskrivelsen står dette som virker lovende : Set preset modes temperatures: "...Please note the value will then be saved in the entity's state in database and restored after restarting Home Assistant, ignoring values in YAML." Jeg har ikke tid til å teste med det første, men om dette fungerer for deg, så si gjerne fra, så bytter jeg over selv senere. Espen
  12. Fin romjulsoppgave egentlig...🙂 Du får komme innom med øl og pizza, så blir det nok fart på sakene 😎
  13. Planen er å koble sammen disse to modulene, programmere med noe som logger aktivitet på serieport (tenker ESPHome). Så benytte den WiFi modulen jeg har fra Ensy for å teste alle kommandoer og se på trafikken. Er det noe du kunne være komfortabel med, så låner jeg gjerne bort hardwaren 😊
  14. Har vel dessverre ikke skjedd så mye mer. Har RS485 adapter og en ESP32 liggende i skuffen 😏 "Bare" å koble opp...
  15. 👍 Har satt opp det samme selv, fungerer veldig bra. Mangler bare å få satt opp dynamisk DNS mot Cloudflare.
  16. Supert! Jeg har RS485-adapter i bestilling. Når jeg får det skal jeg forsøke å få laget til noe som kan logge ulike kommandoer til- og fra. Tenkte å bruke en ESP32 mikrokontroller med et RS-485 adapter: https://www.aliexpress.com/item/1005004564013255.html https://www.aliexpress.com/item/1005002715302400.html Oppdaterer så snart jeg får sett mer på det.
  17. Tja. Jeg forsøkte å sjekke opp litt. RJ-11 pluggen er et RS-485-interface. Hverken jeg eller en større forhandler av Ensy har klart å få ut noe dokumentasjon der. WiFi-adapteret jeg har er visstnok ikke utviklet av Ensy selv. Da står man igjen med å sniffe på datatrafikken mellom kontroller og WiFi-adapter og finne ut av kommandoene på den måten. Jeg hadde hatt veldig lyst til å gjøre det, men har nok for mange andre prosjekt til at jeg ser at dette er realistisk å prioritere. Om noen andre kunne hatt tid til å dokumentere hvilke kommandoer som går inn til Ensy-aggregatet, så kunne jeg nok fått til å lage hardware og kode til ESP8255/8266 eller ESP32 med et åpent REST API og HomeAssistant-integrasjon (ESPHome-basert er nok den enkleste veien). Mener jeg skal ha det som trengs av hardware for å gjøre jobben om noen vil låne og prøve seg.
  18. I stedet for å kjøpe et Modbus-interface, burde det ikke være like enkelt å koble seg rett på RJ-11 pluggen og lage noe der? WiFi adapteret benytter en billig ESP8255 chip for kommunikasjon. Noen som har testet noe her? Vurderer å se på reverse-engineering av kommunikasjonen mellom WiFi adapter og aggregat, da kan man lett implementere uten å kjøpe dyre moduler fra en leverandør som åpenbart ikke ønsker å ha åpne og tilgjengelige systemer.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.