Hei, @SveinHa - takker for svar. Jeg har også en 300-liters tank med 3 kW element. Jeg måler temperaturen på toppen av berederen ved at jeg har festet sensoren på kobberrøret rett under der hvor jeg regulerer varmt og kaldt vann ut av berederen. Jeg har målt denne temperaturen mot vanntemperaturen. Ved lav temperatur i berederen viser den litt over vanntemperatur, ved høy temperatur i berederen viser den litt under. Legger ved måling siste 7 dager og siste 24-timer. Som du ser så synker temperaturen raskt etter morgenforbruk, så mye at jeg også må varme opp på dagtid. Derfor skulle jeg ønske å kunne styre slik at den setter inn etter morgentoppen og at den tar hensyn til hvor kaldt vannet er for å beregne om den trenger 1 eller 2 timer på å komme opp på akseptabelt nivå - og at den gjør dette når det er billigst dagtid.
Spørsmålet er: Hvor lang tid tar det før det dannes farlige bakterier? Er det slik at dette tar noen timer? Eller er det snakk om dager? I så fall kan jeg la temperaturen synke godt og la den varme vannet en kort tid dagtid for å være klar til ettermiddagsbruk.
Ved målinger
Hei @thoj, det er et god mulighet! Jeg har temperaturen på berederen på standard 75 C, skal øke den til 85 C så holder vannet seg lengre, skal også blande inn litt mer kaldt vann i berederen, slik at at det ikke blir for varmt i kranene når det er på høy temperatur.
Helt enig @thoj og @stigvi - effektrinnene gir ingen mening - de hindrer bidrar ikke til at en fordeler forbruket bort fra toppene hvor nettet er belastet - det er PT. Kun en måte å få inn penger - det burde vært basert på hvor mye en bruker i makstimene og vært delt inn på uker eller dager. Jeg klarer ikke å komme under 10kWt/t så jeg havner på 10-15 uansett hva jeg gjør. Jeg kunne ha styrt dette slik at jeg ikke kommer over 5 kWt/t i makstimene morgen og kveld, men uten noen initiativer så gjør jeg ikke det. Dersom energiprisen er billig om morgenen, så vil jeg kline til å bruke mye strøm i makstimen (for å magasinere varme i badegulv, bereder med videre).