Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

dagb

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjemmeautomasjon

  • System
    Home Assistant

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

dagb sine prestasjoner

Lysmester

Lysmester (5/16)

  • Samarbeidspartner
  • Første innlegg
  • Reagerer godt
  • Uke én ferdig
  • En måned senere

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nei. https://standard.no/standardisering/ce-merking/
  2. Sånn rent teknisk sett kan kanskje problemene trigges av endringer i måleren også? Men det er muligens litt tynt med data enda? Kjører selskapene i praksis OTA oppgradering av målerne? Har alle med problemer Aidon? Samme netteier? Lykke til med debugging. Verste sorten bug: Lavfrekvent, andre- eller tredjeperson, ikke reproduserbar på kommando.
  3. Du har rett. Og tailscale som jeg viste til over er en løsning som kan løse dette for mange, uten at de er veldig kompetente på nettverk. Et annet alternativ er en VPS med en statisk adresse, og at du setter opp din en VPN-løsning basert på det. Gjerne også basert på wireguard, slik tailscale er. Krever litt mer kompetanse på nett og ruting, men også et flott scenario for å lære seg nettopp dette.
  4. Hum. Helt oppriktig, så er det å kartlegge hva du har av utstyr, hvordan det er og skal konfigureres og hva slags kompetanse du har fra før et litt seriøst stykke arbeide. 🙂 Ta en titt på tailscale og se om ikke det kan løse remote aksess problematikken for deg.
  5. Hvorfor skal du ha det noe bedre enn oss andre? 🙂 Hva har du, hva vet du, hva kan du, hvor vil du?
  6. Det høres i grunnen ut som akkurat det jeg hadde forventet meg av 802.11bokstavsalaten, ja. Kombinert med implementasjonsbugs, enda ikke implementerte features eller subfeatures, og fjerning av alle knapper og hjul som kan skrus på. Jeg liker kablet nett. https://www.cnx-software.com/2020/11/09/6-wt32-eth01-is-a-tiny-esp32-board-with-ethernet/ Jeg har dratt frem UTP til sikringsskapet mitt. Og til garasjen. Og ganske mange av vinduene. Og en del andre steder. Og de neste rommene jeg renoverer vil definitivt også få UTP. WiFi er til øvrig familie og tilfeldige gjester. Så langt funker min Pow-U upåklagelig, men vet ikke om jeg tør å oppgradere fra 220103.5. 🙂 Se: https://docs.espressif.com/projects/espressif-esp-faq/en/latest/software-framework/wifi.html
  7. Det pågår en evig kamp mellom ingeniører som skal lage idiotsikre løsninger, og universet som kontinuerlig lager bedre idioter. Så lang vinner universet.... 🙂 Ser at ESP har en opsjon for å binde WiFi-forbindelsen til en spesfikk AP (BSSID). Det kan kanskje funke som en 'advanced option'?
  8. WiFi og roaming er minst et trehodet troll: 802.11k, v og r. Hvilke(n) standard(er) som støttes av aksesspunkter (AP) og klienter (STA) avhenger av både hardware og firmware. Ditto hva slags kombinasjoner som kan forventes å funke noenlunde smertefritt, og hva som er kjent å medføre issues. Google er din venn. (Not really, men finner svarene). Summasummarum, så er ikke mesh-nettverk og nye flotte standarder *nødvendigvis* noe som forbedrer situasjonen for klienter med begrensede egenskaper. Hva angår ESP32, så er vel dette aktuelle lenker: https://github.com/espressif/esp-idf/issues/3671 https://github.com/espressif/esp-idf/issues/8298 https://docs.espressif.com/projects/espressif-esp-faq/en/latest/software-framework/wifi.html#does-esp32-support-seamless-roaming-between-different-aps-with-the-same-ssid (Spoiler: no) Har ikke funnet eksplisitte uttalelser om ESP8566, men jeg ville vel minst veddet en lunken cola på at det ikke er noe bedre stelt der. For stabiliteten på forbindelsen, er det generelt greit å være konservativ med DTIM settinger på AP og disable STA power saving modes. I alle fall om strømbudsjettet tillater det. Evt. kan man jo også sette opp et dedikert AP (med egen SSID, på en noenlunde 'ledig' frekvens) for bruk med ESPdingser. Så kan laptoper og iphoner og annet knask kjøre på autobahn og ESPxx holde seg på krøtterstien.
  9. Høres ut som om vi er enige.
  10. Jeg har ingen illusjon om at trefase er enkelt. Jeg tar for gitt at det er skjevlaster og fase-avvik i hytt og dynevær. Men jeg får mer vondt i øyet av at websiden ikke viser noen verdi overhodet for fasespenningen, enn at den potensielt (ba-dum, tzzz) viser litt feil. Får nettselskapene bedre data fra måleren enn det vi som sluttkunder får ut på HAN-porten? Jeg tviler ellers stort på at nøyaktigheten til målerne er der at vi skal stole på at spenningen er akkurat 230.123V med tre desimaler. Jeg er vel knappe 300m fra trafoen, men plenty naboer i byen. Men siden vi er inne på temaet: jeg ser at fasestrømmene hos meg typisk viser 14, 19 og 10A. L1 og L2 endrer seg veldig synkront, men har ganske konsekvent en delta på 4-5A. Er det normalt/forventet? Samtidig er L3 ganske (men ikke helt) statisk.
  11. Jeg har en H3E. Fant en annen tråd der dette er utbrodert og illustrert med regnestykker. Bottom line: man kan beregne fasespenningen L2 ut fra L1 og L3. https://github.com/gskjold/AmsToMqttBridge/issues/182
  12. Hei. Har et par snodigheter jeg ikke finner ut av med AMS2MQTTbridge (Pow-U/2.0.2): 1. Web UI viser L1/L2/L3 Phase current. Men kun L1/L3 Phase voltage? Skal det være sånn? 2. Om jeg konfigurerer for statisk IP, så går det helt konsekvent i dass. Jeg konfer med 192.168.240.240/255.255.255.0/192.168.240.1 for IP/maske/GW, og Unifikontrolleren min melder hver gang at devicen forsøker koble seg på nett med 192.168.240.0. Det funker selvsagt ikke. Er strengen som holder den statiske IPadressen definert med for kort lengde et sted? DHCP-adressen den mottar har like mange tegn. Enn så lenge har jeg hardkodet hvilken adresse dingsen skal få i DHCP-server, men hadde vært artig å finne ut av hvorfor jeg ikke kan sette statisk IP på vettug vis på dingsen. Har prøvd flere ganger enn jeg vil være bekjent av å innrømme... To forslag på tampen: 1. Skulle kanskje NTP-konfig vært foldet inn i 'Wifi' og hele menypunktet omdøpt til 'Nettverk'...? 2. Har neppe noen praktiske implikasjoner, men i tillegg til TN- og IT-nett, har vi også TT-nett i Norge. @gskjoldOm du vil ha noe av dette som tickets i github er det bare å si fra. Vet ikke hva som er kutymen her. Takk til alle impliserte for glitrende leketøy!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.