Gå til innhold
  • Bli medlem
Støtt hjemmeautomasjon.no!

thoralex

Medlemmer
  • Innlegg

    186
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Alt skrevet av thoralex

  1. Tror ikke jeg har opplevd det første problemet ditt, så det vet jeg ikke. Jeg regner med du har hatt norsk språk og så byttet? Jeg tror du blander entitet og tilstand her, hos meg er "belegg" bare en del av navnet på entiteten mens tilstandene kalles "oppdaget", "klar", "ledig", "opptatt" osv. avhengig av sammenhengen. Navnet på entiteten endres ikke når man bytter språk på samme måte som navn på enheter eller automasjoner ikke endres, men du kan endre det selv hvis du vil.
  2. Strengt tatt enig i det, gadd bare ikke søke opp noe lokalt når jeg vet det finnes der...
  3. Masse 3v strømforsyninger på aliexpress, skal vel være kurant å klippe av pluggen og lodde på batterikontaktene?
  4. Ser ut som en lur konstruksjon det der, min gardena med drivhjul foran og støttehjul bak har elendig grep og steiler om den prøver å rygge i oppoverbakke. Har bestilt grovere hjul som sitter fast på lørenskog for tiden så det blir spennende å se om det blir nok, eller om jeg må teste med litt ballast...
  5. Ble Vibb igjen. Ikke alller billigst totalt sett, men billigere om vinteren med mitt forbruk og om sommeren betaler jo solstrømmen. Strømpris.no er oppdatert med plusskundeavtaler så den er verdt å sjekke ut!
  6. Kom jo en del klager, tror de fikk forbrukertilsynet på nakken... Jeg har uansett byttet, men får satse på greie priser fremover så får jeg en liten bonus på nyåret!
  7. Tja, det er tilgjengelig som attributt for climate-entiteten i home assistant og vises i historikken, men jeg har ikke prøvd å bruke den til noe så jeg vet ikke om den kan brukes. Men den stemmer ihvertfall godt med når jeg hører releet klikke.
  8. Releet måler strømforbruk, men termostaten beregner snittforbruk for siste 10 minutt basert på driftstid og et effekttall du må legge inn manuelt. Gir jo et anslag på energibruk, men jeg synes det er en dårlig løsning.
  9. E27 er mer til skikkelig lys ja, E14 er mest brukt der det er trangt, til dekorativ bruk eller i lamper med flere pærer. Mye mer utvalg i E27 også.
  10. Hvis du har zigbee så finnes det jo noen modeller. Da er du helt skyfri og uavhengig av nett, men må lage mer av styringen selv. Vurderer å kjøpe an av Namron sine til gjesterommet for å teste.
  11. Jeg har litt stort solcelleanlegg og litt lavt forbruk, så jeg har fokusert på å maksimere egenforbruket uten å se på salgspris siden jeg selger en del uansett. Prisene svinger sjelden så mye nå at eventuelt salg betaler nettleia, så for meg blir det overkomplisering i forhold til sparepotensialet. Jeg er i NO3 så prisene svinger nok litt mindre enn sørpå. Fyrer mest med ved også, så det blir begrenset behov for varme om vinteren. Jeg bruker home assistant og et script som styrer laster i "sanntid" etter produksjon og eksport, det fungerer ganske bra. I tillegg har jeg styring etter strømpris som kjører hvis sola ikke har gjort jobben i løpet av dagen. På toppen av det har jeg en automasjon som styrer VVB etter nettleietrinn, så jeg holder meg på 2kWt-nivået 6-8 måneder i året og 5kWt resten. Vinterstid er det stort sett middagslaging/oppvaskmaskin/vaskemaskin som drar meg opp et trinn, må se på muligheten for å redusere forbruk automatisk når de bruker strøm... Jeg har eksperimentert med å styre etter værmelding og slikt (både egenlaget basert på solcast og med EMHASS), men det fungerte ikke tilfredsstillende og ga mye dårligere resultat enn det jeg har nå. Ulempen med styringen min nå er at det potensielt kan gå halvannet døgn mellom hver gang varmtvannsbereder blir varmet helt opp, men med mitt forbruk er det ikke et problem i praksis. Har begynt å lage styring av billader også, men jeg har ikke elbil enda så det går litt i rykk og napp når jeg har besøk med bil jeg kan teste med. Til dette bruker jeg samme script for styring etter produksjon kombinert med dette scriptet for styring etter pris og litt regulering av ladeeffekt etter nettleietrinn.
  12. Kan man få linjen til å endre farge uten fyll? Jeg har tre prisgrafer og en graf med fyll i kortet mitt så hos meg blir det litt vanskeligere.
  13. Det blir gjort opp på samme måte som et vanlig uttak såvidt jeg kan se.
  14. Jepp, må visst bytte strømleverandør igjen. Tredje gang i år, og to av dem ufrivillig... Men ikke helt uventet av Haugaland, hadde bare håpet de ventet litt lenger og kom med noe mer fornuftig. For min del ser Vest-telemark kraftlag ut til å bli billigst nå, ingen månedsavgift og rimelig påslag. Vibb er nummer tre og koster rundt 280,- mer i året med mitt forbruk så de kan kanskje vurderes siden jeg var fornøyd sist. Tibber koster enda mer enn dem igjen og tilbyr ingenting mer jeg ser nytte av så dem blir det ikke. Jeg avventer utviklingen i strømprisen litt før jeg bytter, lov å håpe på å få litt bedre pris for de 5000kWt jeg har oppspart.
  15. 100-120kWt sommer, 200-240kWt vinter. 2kW 200l oso som er halvannet år gammel. Singel mann, men litt for glad I lange varme dusjer etter lange arbeidsdager ute i kulda om vinteren... Styrer oppvarming til solstrøm med billigste timer når det ikke er nok sol, så kostnaden er liten.
  16. Driver å bygger om garasje, så jeg skal opp med en del lys ute og inne etterhvert og tenkte legge opp med zigbee med det samme elektrikeren er i gang. Utelys skal vel ha topolet brudd, men jeg finner ikke noen zigbee brytere med dette? Elektroimportøren har dimmere med topolet brudd, men flomlyskasteren er ikke dimbar så det blir litt dust. Er det noen som kjenner til noe som egner seg bedre?
  17. Noe lignende jeg gjør. Bruker først et script fra github som styrer varmtvannsbereder og en del andre enheter etter solproduksjon. Så har jeg en sensor tilsvarende den jeg beskrev som er på når berederen er varmet opp av sola, og styringen etter strømpris sjekker først den og stopper hvis den er på. Helt greit at dere som kan det tipper litt over, da har vi amatører noe å la oss inspirere av (og kopiere 😉). Styringen min etter nettleietrinn er basert på sensoren din for beregnet timesforbruk, men med min egen automatisering.
  18. Jeg løste dette med en sensor i home assistant som slåes på når vamtvannsbereder er slått på men ikke trekker strøm (altså er den slått av av den interne termostaten og er dermed trygg) og resettes en gang i døgnet. Så har jeg en automasjon som slår av de andre automasjonene og slår på berederen hvis sensoren ikke har vert på på to døgn, da vil det aldri bli noen fare. Aternativt kan man lage varsel basert på samme sensoren om man foretrekker det. Charge er vel en skyløsning, jeg vet ikke hvordan den fungerer uten nett? For meg er VVB på lista over ting som skal fungere uansett, så skyløsning fristet ikke. Har heller ikke klart å finne noen info om hvordan den håndterer solcelleanlegg, som jeg har og dermed må styre etter. Er en tråd her inne om hvordan man kan lese av charge sensorene med en esp, så det er en mulig fremtidig oppgradering for meg siden jeg har kompatibel bereder.
  19. Helt lokalt ja. https://www.home-assistant.io/integrations/reolink/
  20. Reolink har god rykte og godt utvalg. De fleste modellene har RTSP, med noen få unntak for spesifikke modeller. Integrasjon til home assistant finnes også. Jeg har et eldre E1 (uten RTSP) som jeg bruker til å holde øye med kattene når jeg er bortreist or har ikke hatt noen problemer med det. Kommer nok til å handle et par til ettervert...
  21. Et kort foran som låser opp og ett bak som låser igjen?
  22. Det var dumt, ser de tar 39,- i måneden for nye avtaler nå ja. Ser ut på nettsiden som appen er inkludert i den nye avtalen, så det var kanskje ikke nok kunder som betalte ekstra for den...
  23. Det største problemet med batteriløsningene er at det er er så vanskelig å finne info om dem som man ikke må være ingeniør for å forstå, og litt manglende støtte for smart (og lokal) styring De standard systemene med hybridinverter som gir off grid strøm bare på en egen kurs synes jeg er litt bortkastet, og jeg finner heller ingen info om hvordan frakobling fra nett gjøres i praksis. Eneste jeg har funnet at kanskje kan se lovende ut er victron, men der og sliter jeg med å finne ut om det faktisk kan fungere hos meg. Her er inntak og solcelleanlegg i forskjellige bygg og jeg vil ha 3-fas også off-grid (med IT nett), det klarer jeg rett og slett ikke funnet ut om er mulig... Men planen min er egentlig uansett å vente til inverter er moden for å skiftes ut om 10-15 år, strømmen her er stabil nok til at jeg egentlig har lite behov for backup og jeg har andre ting jeg heller vil bruke pengene på nå.
  24. Mitt anlegg på 15kWp gir ca. 14kW maks utenom kortvarige topper (hopper opp til 16,5kW når sola titter frem på lettskyede dager, men det varer bare få minutter), det er nesten rett sør og 40 grader vinkel. Ditt anlegg har vel flere retninger om jeg husker rett? Fare for at jeg lar meg friste til å montere noen panel på vestveggen ettervert, ser at litt mer produksjon om kvelden kunne vert nyttig. Har en ledig MPPT på inverter, så 10-12 panel til ville bli en relativt rimelig oppgradering og kanskje gi litt mer om vinteren også. Lå snø på panelene en måned i strekk i vinter, låvetaket er vanskelig å måke... Blir spennende å se utviklingen på batterifronten de neste årene, forhåpentlig blir det mer muligheter for oss som ikke kan fikse selv ettervert.
  25. Jeg bruker denne bluprinten som ukentlig (eller daglig om man vil) sjekker alle batterienheter og sender varsel om noen er under et visst nivå: https://gist.github.com/sbyx/1f6f434f0903b872b84c4302637d0890 Har satset på enheter med AA eller AAA batteri så jeg kan bruke oppladbare i dem, men en del enheter er åpnebart ikke laget for det og varsler lavt nivå med nyladde oppladbare. Alle har likevel fungert perfekt på oppladbare, så jeg må vel leve med å ikke ha fungerende måling på dem.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Vi har plassert informasjonskapsler/cookies på din enhet for å gjøre denne siden bedre. Du kan justere dine innstillinger for informasjonskapsler, ellers vil vi anta at dette er ok for deg.